Foto: Jure Banfi
Nogometna zveza Slovenije je danes sporočila časovnico za nadaljevanje prvenstva in pokalnega tekmovanja.

Izvršni odbor NZS je na današnji seji sprejel odločitev, da se bo prvenstvo, v kolikor bo Vlada RS dala zeleno luč, odigralo do konca. Pod pogojem, da so s strani državnih organov dovoljena tekmovanja v najvišjem rangu v nogometu, se  tekmovalna  sezona  2019/2020  v  PLTS in Pokalu Slovenija nadaljuje po naslednjem ključu.

- 1. SNL v začetku meseca junija 2020; 
- Tekmovanje  za  Pokal  Slovenije  v  sezoni  2019/2020  se  dokonča  v  spremenjenem  formatu  (po ena tekma v polfinalu in finalna tekma); 
- Kvalifikacije  za  1.  SNL  v  tekmovalni  sezoni  2020/2021  se  bodo  odigrale  po  zaključku  1.  SNL v tekmovalni sezoni 2019/2020.

Izvršni odbor NZS je sprejel odločitev o nadaljevanju tekmovalne sezone 2019/2020 v PLTS in zaključku tekmovanja za Pokal Slovenije in pri tem upošteval dejstvo, da v PLTS in v preostalem delu tekmovanja za Pokal Slovenije nastopajo klubi, ki so zmožni zagotoviti priporočila NIJZ in NZS glede varovanja zdravja udeležencev na nogometnih tekmah.  

Na ta način se prav tako zagotovi dokončanje sezone na nogometnih igriščih in napredovanje v evropska klubska tekmovanja v naslednji sezoni. Odločitev sledi tudi navodilom UEFA, da se tekmovanja najvišjega ranga zaključijo na nogometnih igriščih, razen če odločitve državnih organov izrecno ne dovoljujejo dokončanja in izvedbe tekmovanj. Predlog podrobnega koledarja obeh tekmovanj v preostanku sezone 2019/2020 bo podan v sprejem na seji IO NZS takoj po dovoljenju državnih organov za izvedbo tekmovanj. 

Zaradi zgoščenega koledarja tekem je Izvršni odbor NZS sprejel tudi odločitev, da se v polfinalu tekmovanja za Pokal Slovenije odigra po ena tekma. Obe polfinalni tekmi in finalna tekma Pokala Slovenije se v izogib dodatnih stroškov udeležencev odigrajo na Brdu pri Kranju.

Ob tem dodajmo, da je tekmovanje v drugi slovenski ligi tudi uradno zaključeno. Koper bo napredoval med prvoligaše, Gorica pa se bo v dodatnih kvalifikacijah pomerila z devetouvrščeno ekipo PLTS.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice