Včeraj smo poročali o prav neverjetni zgodbi Bena Misje, katerega uspehi na taekwondo tekmovanjih naj bi bili izmišljeni. Zdaj pa se je na navedbe v medijih za Ptujinfo odzval glavni akter zgodbe.

Beno Misja pravi, da se je dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, za katere je vseskozi mislil, da so uradni. Tako so mu namreč zatrjevali njegovi trenerji, ki naj bi jih v preteklih dneh tudi kazensko ovadil. Sam pravi, da je bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov. Njegovo izjavo objavljamo v celoti.

»V letih 2014 do 2020 sem se dejansko udeleževal različnih taekwondo turnirjev, tako v Sloveniji, kot v tujini, kar je bilo zapisano tudi v medijih. Na omenjenih turnirjih sem dosegel tudi uspehe, ki so bili predstavljeni javnosti.

Pomembno je poudariti, da sem šele po prejetem dopisu Taekwondo zveze Slovenije z dne 8.2.2020 in na podlagi ugotovljenih okoliščin oziroma dejstev ugotovil, da sem bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov.

Dejstva, ki so mi bila predložena s strani, po moje, mednarodno zelo dobro organizirane »kriminalne združbe«, so že od leta 2014 povzročile to, da sem brez moje vednosti tekmoval na organiziranih turnirjih, ki niso bili uradno registrirani kot kakršno koli tekmovanje pod okriljem Taekwondo zveze Slovenije. Domnevni člani te združbe so bili tudi J.M., J.J. (kot moja licencirana slovenska trenerja), kot tudi italijanski državljan S.P., ki se je predstavljal kot trener Hwarang teama iz Verone. Ves čas so prej navedene osebe (glede na organizacijo teh tudi mednarodnih turnirjev) skupaj z drugimi, zaenkrat meni nepoznanimi osebami ter po mojem mnenju s kaznivimi dejanji, delovale na način, ki je bil zavajujoč. To pomeni, da so trdili, da sem nastopal na turnirjih, ki so bili uradni in sem dejansko tudi prejel priznanja po opravljenih borbah. Te so bile predstavljene kot borbe uradno obstoječih taekwondo organizacij.

Na opisanih taekwondo tekmovanjih sem dejansko nastopal kot borec in si na njih pridobil tudi vam kot medijem zatrjevana priznanja. Ta pa, navkljub vloženemu trudu, na mojo škodo, niso šteta kot uradna priznanja.

V skladu z znanimi okoliščinami sem zoper vse prej znane navedene osebe, ki so se predstavljali kot J.J., J.M., in S.P., dne 16.2.2020 podal kazensko ovadbo pri pristojnih organih.

Upoštevajoč vse zapisano poudarjam, da se v omenjenih dejanjih nisem okoristil, ampak sem bil zgolj izigran. V nasprotnem primeru se namreč ne bi javno in medijsko izpostavljal, obenem pa ne bi želel namerno oškodovati kogar koli od tistih, ki so verjeli v moje uspehe (župan, podžuan, občinski svetniki in drugi občani, ki so vame verjeli in me ves čas spodbujali). 

V zvezi z navedenimi informacijami, čeprav vem da za nastalo situacijo nisem kriv, pa se tudi vsem prizadetim institucijam, organizacijam, kot tudi svojim podpornikom, še enkrat iskreno opravičujem«.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice