Mariborska smučarska šampionka Ilka Štuhec je razkrila ime novega trenerja. To je Švicar Stefan Abplanalp.

Alpska smučarka Ilka Štuhec, ki se vrača po poškodbi kolena, je na novinarski konferenci predstavila vse člane ekipe za prihajajočo sezono. Na njej je obelodanila tudi ime glavnega trenerja. »Treniram normalno. Zelo sem vesela in na treningih imamo nove pristope. Vse skupaj je videti kot igra,« je dobre volje povedala Ilka Štuhec.

Novi trener Mariborčanke je Švicar Stefan Abplanalp. Ta je v preteklosti v ameriški reprezentanci za hitre discipline sodeloval s serijsko zmagovalko Lindsey Vonn, v norveški pa z Ragenhild Mowinckel.

Darja Črnko: Izbrali smo najboljše

Štuhčevo ekipo sta sicer že pred tedni okrepila novi kondicijski trener Jani Gril in fizioterapevt David Kukovec. Ob njima v ekipi Mariborčanke še od prej ostajata serviser Aleš Sopotnik in njena mama Darja Črnko, ki je vodja ekipe.

Gril je z Ilko sodeloval že v njenih mladinskih časih. »Zelo sem počaščen, da me je povabila v svojo ekipo. Po njeni poškodbi smo začeli počasi, zdaj pa že delamo na polno,« je povedal novi kondicijski trener v ekipi Ilke Štuhec.

»Izbrali smo najboljše,« je poudarila vodja ekipe Darja Črnko. Z vsemi novimi sodelavci so po njenih besedah hitro sklenili dogovore. 

»Ostajamo v Evropi. Na ledenikih je ogromno snega. Ilkin načrti stopiti na sneg je nekje v avgustu. Imamo več kot dovolj časa za pripravo do zime. Predvidoma bo njena prva tekma v Lake Louisu,« je načrte za poletje razkrila mama Mariborčanke in dodala, da je 28-letnico pri treningih znova potrebno še nekoliko 'bremzati'.

Smučarka je konec maja zaključila z rehabilitacijo poškodovanega kolena in je pričela trenirati s polnimi obremenitvami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice