Luka Dončić je v le dveh mesecih povsem obnorel privržence najmočnejše košarkarske lige na svetu. Prvi rezultati glasovanja za tekmo vseh zvezd razkrivajo, da Dončić že zdaj sodi med največje zvezde svetovne košarke.

Kot smo že poročali, do 21. januarja poteka glasovanje za tekmo vseh zvezd v ligi NBA. Sinoči so objavili prve delne rezultate glasovanje in ti so za slovenske ljubitelje športa naravnost sanjske! Povsem pri vrhu je namreč Luka Dončić in vse bolj je verjetno, da bo Slovenije še drugič zapored imela svojega predstavnika na najbolj prestižni tekmi v košarki.

Pri 'višjih' igralcih, med katere je uvrščen Dončić je v zahodni konferenci več glasov od njega dobil le LeBron James (1.083.363). Ljubljančan je dobil 679.839 glasov in tako za seboj pustil tudi Kevina Duranta in Anthonyja Davisa.

Med vsemi igralci na zahodu je sicer Dončić na četrtem mestu. Jamesu sledijo Golden Statov Stephen Curry (793.111) in  Minnesotin Derrick Rose (698.086). V vzhodni konferenci prednjači Milwaukeejev Giannis Antetokounmpo z 991.561 glasovi. Sledita Bostonov Kyrie Irving (910.329) in Torontov Kawhi Leonard (774.172).

Dončić znova novinec meseca

A to ni bila edina novica, ki je razveselila slovenskega košarkarja. Ob tem je bil še drugič zapored proglašen za najboljšega novinca meseca v zahodni konferenci.

Decembra je Dallasov košarkar povprečno dosegal 21,1 točke, 6,4 skoka ter 6,1 podaje na tekmo. Komaj 19-letni Dončić je bil tudi novinec meseca novembra.

V vzhodni konferenci je bil novinec meseca Kevin Knox iz New Yorka s 17,1 točke, 6,0 skoka in 1,5 podaje na tekmo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice