Foto: Denis Janežič (Facebook stran Simon Marčič Racing)
Edini slovenski tekmovalec na Dakarju Marčič je v etapi, ki so jo skrajšali zaradi močnega vetra, zasedel 21. mesto, skupno pa je na 55. mestu.

Španski veteran Carlos Sainz med avtomobilisti in Američan Ricky Brabec med motociklisti sta po deseti etapi zadržala vodstvo v skupnem seštevku relija Dakar. Sainz je dobil današnjo skrajšano etapo, potem ko je imel njegov največji tekmec Katarec Nasser Al-Attiyah težave z navigacijo, poroča STA. 

Slovenski motociklist Simon Marčič je danes zasedel 21. mesto.

Sainz ima tako dve etapi pred koncem dirke 18:10 minute prednosti pred Al-Attiyahom, tretji je Francoz Stephane Peterhansel, 13-kratni zmagovalec relija Dakar - sedemkrat med avtomobilisti in šestkrat med motociklisti, ki za vodilnim zaostaja za 18:26 minute.

Tudi Brabec je med motociklisti povečal prednost. Po današnjem drugem mestu v deseti etapi ima v skupni razvrstitvi pred Čilencem Pablom Quintanillo na drugem mestu 25 minut naskoka, tretji je današnji zmagovalec Španec Joan Barreda, ki zaostaja 27 minut.

Edini slovenski tekmovalec na Dakarju Marčič je v etapi, ki so jo skrajšali zaradi močnega vetra, zasedel 21. mesto, skupno pa je na 55. mestu.

Četrtkova predzadnja etapa bo dolga 744 kilometrov med Shubaytahom in Haradhom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice