Portal Trasfermarkt je osvežil vrednosti nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije, posledično je prišlo tudi do nekaterih sprememb. Najvrednejši nogometaš Kidričanov je Marcel Čermak.

Spletni portal Transfermarkt, ki je specializiran za tržne vrednosti nogometašev, je poskrbel za najnovejšo korekcijo, h kateri je zagotovo pripomogla tudi epidemija koronavirusa.

Drži sicer, da se na tovrstne ocene ne gre povsem zanašati, saj je nogometaš vreden le toliko, kolikor bo zanj nekdo želel odšteti, ampak vendarle dajejo nek vpogled v trenutno stanje na trgu.

Odšel igralec, ki je bil vreden največ

Aluminij so v tem prestopnem roku zapustili štirje nogometaši, in sicer Mihael Klepač, Jure Matjašič, Marko Maletić in Filip Kukuličić. Prva dva sta imela v Kidričevem vidno vlogo, Klepač je bil tudi igralec z najvišjo tržno vrednostjo, in sicer 500 tisoč evrov. Hrvat s je preselil k Muri, Matjašič pa je okrepil aktualne prvake iz Celja.

Tako je trenutno najbolj vreden nogometaš Aluminija Marcel Čermak, katerega Transfermarkt ocenjuje na 400 tisoč evrov. Sledi mu Emir Azemović, ki je vreden 50 tisočakov manj, vrednost 350 tisoč evrov pa ima še poškodovani Nikola Leko.

Vratar Luka Janžekovič je ocenjen na 300 tisoč evrov, enako vrednost pa imata tudi Aljaž Ploj in Nemanja Jakšič. Renato Pantalon je vreden 200 tisoč evrov, Alen Krajnc pa 175 tisoč evrov.

Sledi cela vrsta nogometašev z vrednostjo 150 tisočakov. To so David Flakus Bosilj, Haris Kadrič, Tilen Pečnik, Do-hyun Kim, Roko Prša, Luka Petek in Klemen Bolha. Sto tisočakov sta vredna Aljaž Krefl in Lovro Grajfoner.

Juš Štusej, Aljaž Džankić in Aljaž Cotman so vredni 50 tisoč evrov, še 25 tisoč manj pa je vrednost Lucasa Maria Horvata.

Največ vreden Jan Mlakar

Skupna vrednost nogometašev Aluminija znaša 3,8 milijona evrov, povprečna vrednost igralca pa 181 tisoč evrov. Največ v slovenski ligi je vreden Jan Mlakar, in sicer 1,6 milijona evrov, sledi Rudi Požeg Vancaš z 1,2 milijona in Advan Kadušić, katerega vrednost znaša okrogel milijon evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice