Foto: Jure Banfi
Aluminij je drugo četrtino Prve lige Telemach pričel z novim odmevnim skalpom. Štajerci so na Bonifiki vzeli mero vodilnemu Kopru in Primorcem zadali še drugi zaporedni poraz.

Kidričani so bili do nedeljske zmage Brava edini, ki v letošnji sezoni niso pokleknili pred Koprom. Prvi ligaški dvoboj Aluminija in Kopra ni dal zmagovalca, včeraj pa so se veselili možje v rdečem.

Sredi prvega polčasa so povedli Primorci, sicer razpoloženega Luko Janžekoviča je premagal Bede Amarachi Osuji. Kidričani so nekoliko nenadejano izenačili še pred odmorom, predložek Aljaža Ploja je izkoristil Roko Prša.

Drugi polčas je z novim odličnim posredovanjem odprl Luka Janžekovič, nato pa so Štajerci udarili dvakrat. V 48. minuti je imenitno akcijo gostov zaključil Gašper Pečnik, zgolj dve minuti kasneje je zadel še Armin Đerlek.

Popravki v prvem polčasu

Oskar Drobne se je z varovanci veselil še druge odmevne zmage, s katero je Aluminij zakrpal rane po visokem porazu v Sežani.

Strateg Kidričanov je po pomembni zmagi priznal, da vstop v dvoboj s Koprčani ni bil takšen, kot si ga je želel: 

»Prvi polčas ni bil v redu, domačin je bil v prvem polčasu veliko boljši nasprotnik. Imeli smo težave s postavitvijo, sredi prvega polčasa smo jo spremenili, saj so nas prebijali z diagonalnimi žogami. 

Na tak način smo tudi prejeli zadetek. Dobro je bilo, da smo se vrnili v sodniškem dodatku prvega polčasa in izenačili.«

Izpostavil Janžekoviča

Luka Janžekovič je bil s svojimi posredovanji brez dvoma osrednji junak velike zmage rdečih. Vratar in kapetan Aluminija je soigralce obdržal v stiku z gostitelji in prispeval pomemben delež k zmagi.

Po koncu spopada na zelenici Bonifike ga je pohvalil tudi Drobne:

»V drugem polčasu drugačna slika, čeprav moram izpostaviti Janžekoviča, ki je v trideseti sekundi nadaljevanja tekme branil 'zicer'. Sledilo je naših sedem, osem atomskih minut. 

Odigrali smo tri odlične protinapade, dvakrat smo zadeli, ob tistem šoku bi lahko dosegli še kakšen gol. Potrebno je pohvaliti fante, da Kopru z zelo dobro in organizirano postavitvijo niso pustili veliko prostora.«

Vknjižili pomembno zmago, a izgubili dva igralca

Cena za pomembno zmago, s katero so na lestvici ujeli Celje in Domžale, ni bila majhna. Že v prvem polčasu si je Aljaž Krefl poškodoval ramo, Tin Martić pa je bil izključen tik pred koncem tekme.

Ob vse daljšem seznamu odsotnih nogometašev je zmaga v Kopru še toliko pomembnejša, se zaveda tudi strateg Štajercev: 

»Pomembno je, da smo osvojili tri prepotrebne točke in smo ostali v stiku s konkurenti. Z optimizmom čakamo naslednjo tekmo, res pa je, da smo imeli že danes na klopi samo štiri igralce. 

Danes se je poškodoval Krefl, Martić je bil izključen, zato bomo imeli v nedeljo kar precej težav s sestavo ekipe. Ko je najtežje, moramo biti najboljši in stopiti skupaj.«

Kidričani bodo točke potrjevali v nedeljo popoldne, ko v »šumo« prihaja vroči Bravo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice