Slika je simbolična.
Ameriška liga Major League Soccer je objavila zaslužke vseh igralcev v ligi. Med njimi so tudi štirje slovenski nogometaši.

Severnoameriška liga Major League Soccer je nedavno objavila plače igralcev vseh ekip, ki igrajo v ligi.

Na vrhu so veterani, ki jih dobro poznamo tudi iz njihovih časov igranja na evropskih zelenicah.

Največ zaslužijo nekdanji zvezdniki

Mehičan Carlos Vela, ki igra za Los Angeles Football Club, letno v žep spravi 6,3 milijona dolarjev, na drugem mestu je njegov rojak, nekdanja 'super menjava' Manchester Uniteda, Javier 'Chicharito' Fernandez, s pogodbo težko šest milijonov dolarjev, sledi pa mu še argentinski zvezdnik Gonzalo Higuain, ki pri Beckhamovem Inter Miamiju zasluži 5,8 milijona dolarjev na leto.

Berič med najbolje plačanimi slovenskimi nogometaši

Zelo visoko, na 14. mestu, pa najdemo že nekdanjega slovenskega reprezentanta in napadalca Maribora Roberta Beriča. 29-letnik, ki je v štajerski prestolnici preživel tri sezone, pri Chicagu Fire letno zasluži 2,7 milijona dolarjev.

Preračunano gre za 2,2 milijona evra, kar Beriča uvršča tudi med največje zaslužkarje med slovenskimi nogometaši nasploh.

Največji zaslužkar med slovenskimi nogometaši je sicer brez dvoma Jan Oblak, ki velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

Letno pri Atleticu iz Madrida zasluži okoli 12 milijonov evrov neto. Njegov rojak pri novopečenem italijanskem prvaku Samir Handanović pa naj bi v žep spravil okoli 3,5 milijona evrov. 

Berič je lani za Chicago Fire zabil 22 zadetkov (foto: Chicago Fire).

Prlek v Teksasu za 235 tisoč ameriških zelencev na leto

V Major League Soccer si kruh služijo še trije slovenski nogometaši, med njimi je tudi še en nekdanji nogometaš Maribora, ki prihaja sicer iz Veržeja Žan Kolmanič.

Levi bočni branilec, ki je v Mariboru preživel sedem sezon, pri teksaškem Austinu Football Club letno v žep spravi 235 tisoč dolarjev. To nanese na približno 184 tisoč evrov oziroma 15 tisočakov na mesec.

Ostala dva Slovenca, Aljaž Struna pri Montreal Club de Foot, letno zasluži 1,2 milijona dolarjev, Aljaž Ivačič, ki igra za Portland Timbers pa v žep spravi 235 tisoč ameriških zelencev na leto.

Vse plače v MLS si lahko pogledate na tej povezavi. Naj spomnimo, da nogometaš slovenskega prvoligaša v povprečju zasluži okoli 2400 evrov mesečno. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice