Foto: Futsal klub Ptuj
Tretje mesto v državnem prvenstvu in drugo mesto v pokalnem tekmovanju je izplen zadnje sezone ptujskih futsalerjev, ki se jeseni ne bodo vrnili na parket. Ptujčani članske ekipe niso prijavili za nastop v ligi.

Že nekaj časa je jasno, da se prvoligaški futsal v sezoni 2022/23 ne bo igral v Litiji, za presenečenje pa so poskrbeli tudi na Ptuju.

V teh dneh odmeva odločitev, da so se pri Futsal klubu Ptuj, ki je s člansko ekipo pod sponzorskim imenom Hiša daril Ptuj uspešno nastopal v prvoligaški konkurenci, odločili za zamrznitev kluba.

Vodstvo kluba članske ekipe ni prijavilo za nastop v prvi ligi, čeprav so Štajerci v zadnjem državnem prvenstvu zaostali zgolj za Dobovcem in Litijo, v pokalnem tekmovanju pa so se prebili v veliki finale.

Po Litiji zgodbo zaključili še Ptujčani

»Na seji vodstva kluba nekaj dni pred potekom roka za prijavo nam je bilo rečeno, da gre klub, tudi zaradi visokega finančnega bremena, za neko obdobje v mirovanje, torej da ne bo zaprl vrat, ampak članska ekipa ne bo igrala v prvi ligi, in da še tudi ni jasno, kako bo z ekipami mlajših selekcij,« je za Večer pojasnil Vinko Gajser, koordinator in vodja ptujske ekipe.

Ptujčani tako ne bodo del prvoligaške elite, v kateri je nazadnje nastopalo devet klubov. Sevnica je namreč že pred pričetkom sezone izstopila iz lige, ki so jo v končnici sezone zapustili tudi Litijani.

Pri Futsal klubu Litija, ki je desetkratni državni prvak, so se po prvi tekmi finala državnega prvenstva v znak protesta odločili za izstop iz vseh tekmovanj, zaprli vrata kluba in s prstom pokazali na Nogometno zvezo Slovenije.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Litijane v skladu z Disciplinskim pravilnikom kaznoval z zneskom v višini 3.000 evrov, saj je klub iz tekmovanj izstopil med sezono.

Pred tremi leti konec tudi v Mariboru

Odločitev Ptujčanov je presenečenje, štajerski futsal pa je tako izgubil še enega predstavnika v najvišjem rangu tekmovanja. Pred tremi leti je bridek konec doživela tudi mariborska zgodba.

Zdaj se je takšen zaključek ponovil tudi na Ptuju, kjer so sicer še pred nekaj tedni slavili najboljšo uvrstitev v zgodovini kluba. Spomnimo, v polfinalu državnega prvenstva so pošteno namučili tudi igralce Dobovca, novih/starih državnih prvakov.

Ob Ptujčanih so v letošnji sezoni v prvoligaški konkurenci nastopali še Dobovec, Litija, Siliko Vrhnika, ljutomerski Meteorplast Šic Bar, Oplast Kobarid, Mlinše, Bronx Škofije in Dobrepolje.

Koliko klubov se bo v najvišjem rangu slovenskega futsala borilo v sezoni 2022/23?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice