Fotografija je simbolična (FOTO: Foto: Atletska zveza Slovenije)
Kristijan Čeh je na evropskem atletskem prvenstvu do 23 let v Tallinnu ubranil naslov prvaka v metu diska.

Slavil je z rekordom prvenstev, 67,48 m, in bil razred zase. 

Pred Čehom so na teh tekmovanjih doslej zlato osvojili le trije Slovenci. Rožle Prezelj, sedaj trener Apostolovske, v skoku v višino leta 2001, Robert Renner v skoku s palico leta 2015 in Luka Janežič na 400 m, slednji na prvenstvu leta 2017.

Ptujčan Čeh je s prvim metom odprl tekmovanje v metu diska. V prvi seriji je zmogel 65,20 m in gladko vodil, pet metrov in več so bili ostali za njim. V drugi je ostal brez izida, v tretji pa je njegovo orodje poletelo najdlje v zgodovini teh tekmovanj. Namerili so mu 67,48 m. V četrti seriji je znova ostal brez izida, kot tudi v peti. V zadnji je nastop končal s prav tako izvrstno daljavo 66,86 m.

Čeh je naslov prvič osvojil 14. julija 2019 v Gävleju na Švedskem, s 63,82 m. Tedaj ga je najbolj ogrožal Clemens Prüfer iz Nemčije (62,35 m). V Tallinnu je pred dvema dnevoma z najboljšim dosežkom opravil že kvalifikacije. V prvi seriji je ostal brez izida, v drugi pa je vrgel kar 65,59 m, kar je bila avtomatična kvalifikacijska norma za finale in rekord prvenstev, kar je v finalu še izboljšal.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Jože (nepreverjen)

Čestitm za dosežn uspeh.

Starejše novice