Slovenska strelska reprezentanca se iz evropskega pokala v streljanju z velikim kalibrom, ki je ta teden potekal v Zagrebu, vrača z zajetno bero medalj in več državnimi rekordi.

Robi Markoja si je na zadnji petkovi tekmi Evropskega pokala v Zagrebu v disciplini leže na 300 metrov dovolil le eno napako v prvi seriji, ko je v devetem strelu zadel devetko.

V celotnem preostanku tekme, ki je sestavljena iz 60 tekmovalnih strelov, je član Strelskega društva Štefan Kovač Turnišče zadeval zgolj desetice.

S končnim rezultatom 599 krogov je tako zmagal, izenačil državni rekord in bil za štiri kroge boljši od reprezentančnega kolega Rajmonda Debevca, ki je osvojil srebro.

Markoja je v Zagrebu ob zmagi leže že v sredo stopil na najvišjo stopničko v disciplini standard trojni položaj, prav tako pa je bil uspešen že v torek, ko je bil v isti disciplini drugi.

Debevec že sedmič izenačil svoj državni rekord

Najboljši evropski strelci s puško velikega kalibra so v petek v Zagrebu odstreljali kar dve tekmi v disciplini leže na 300 metrov in Rajmond Debevec je na prvi tekmi zadel 599 krogov za srebro in že sedmič izenačil svoj državni rekord.

Edina devetica se je članu SD Olimpija pripetila v petnajstem strelu, nato pa je vse do konca tekme streljal brez napake.

Zmagovalec Gilles Dufaux iz Švice je dosegel popolnih 600 krogov. Ekipno so Slovenci s 1788 krogi postavili nov državni rekord.

Kuharičeva enkrat srebrna in dvakrat bronasta

V Zagrebu je na Evropskem pokalu tekmovala tudi članica SD Kovinar Ormož Urška Kuharič, ki je že v sredo v disciplini puška 300 metrov trojni položaj nastreljala 1153 krogov in tako postavila nov državni rekord ter osvojila 2. mesto.

Isti rezultat je za končno 3. mesto dosegla še v četrtek in tako potrdila svoj državni rekord. Na zadnji tekmi je članica športne enote Slovenske vojske v disciplini leže dosegla 588 krogov in ponovno osvojila bron.

Po evropskem pokalu v Zagrebu že naslednji teden najboljše slovenske strelce čaka tekma svetovnega pokala v Osijeku.

Foto: Andreja Vlah

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice