Slovenski košarkarski as bo po Goranu Dragiću drugi Slovenec, ki bo zaigral na All Star tekmi, in prvi, ki bo pri tem v prvi peterki.

Luka Dončić bo igral na prestižni 69. tekmi All Star, ki bo 16. februarja v Chicagu. Kapetan ekipe Zahodne konference bo LeBron James, poleg njiju pa bodo v prvi peterki zaigrali še Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers) in James Harden (Houston Rockets).

V peterki Vzhodne konference pa bo kapetan Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), poleg njega pa so mesto dobili še Pascal Siakam (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia Sixers), Kemba Walker (Boston Celtics) in Trae Young (Atlanta Hawks).

V spletnem glasovanju je sicer zmagal LeBron James, ki je za dobrih 160.000 glasov prehitel našega Dončića, ki je bil drugi. Dončić je sicer najmlajši v prvi peterki po zvezdniku Los Angeles Lakersov.

View this post on Instagram

Dreams do come true!! Thanks to everybody ?✊

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Letos mu je uspelo

Dončić je bil zelo blizu že lani in bi tudi nastopil, če bi pri izboru bili upoštevani samo glasovi navijačev, ampak ti predstavljajo zgolj 50-odstotni delež v končnem izboru. Preostali delež namreč nosijo glasovi igralcev in športnih novinarjev.

Pred Dončićem je čast igranja na All Star tekmi dobil le Goran Dragić, toda Dončić je prvi Slovenec, ki bo začel tekmo. Poleg tega je po LeBronu leta 2005 najmlajši košarkar v ligi NBA, ki bo zaigral v prvi peterki.  

Rezervisti tekme, ki jih bodo izbrali trenerji moštev, bodo znani čez teden dni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice