FOTO: Arhiv Footgolf klub Ptuj in Črtomir Goznik
Na Ptuju je pred dnevi potekal največji letošnji footgolf dogodek v organizaciji enega izmed slovenskih klubov.

Odprto prvenstvo Slovenije je pod okriljem Slovenske footgolf zveze izvedel Footgolf klub Ptuj.Turnir je štel za svetovno footgolf lestvico in je imel oznako FIFG 250, privabil pa je več kot 60 igralcev iz Slovenije, Madžarske, Slovaške, Češke in celo predstavnik iz daljne Nigerije.

V igralce oviral soboto dež, nedelja sončna

Kot je povedal Matija Brodnjak, predsednik Footgolf kluba Ptuj, se je celoten dogodek začel v petek z uradnim celodnevnim treningom, zvečer je bila v Dominikanskem samostanu še uradna otvoritev, predstavitev flightov, tekmovalnih skupin po 4 osebe,  nato pa so se tekmovalci in tekmovalke v soboto in nedeljo podali na zelenico hajdinskega ter ptujskega golf igrišča. V soboto je nastopajoče sicer precej oviral dež, zato kakšnih bleščečih rezultatov ni bilo moč doseči, saj so bili tudi tisti najboljši daleč od rekorda igrišča, ki znaša 62 udarcev (postavil ga je domačin Ian Emeršič), kar je deset pod parom (72).

FOTO: Arhiv Footgolf klub Ptuj in Črtomir Goznik

Končne odločitve o zmagovalcih so padle drugi tekmovalni dan, v nedeljo, ko so tekmovalce na zelenico pospremili sončni žarki. Kljub nekoliko razmočeni zelenici so bili boji med najboljšimi izjemno izenačeni in napeti praktično do zadnjega udarca. »Pa še takrat ni bilo mogoče določiti zmagovalca,« so bili prepričani organizatorji.

FOTO: Arhiv Footgolf klub Ptuj in Črtomir Goznik

Domačinu kazen dveh dodatnih udarcev

Zmagovalec bi moral po dveh odigranih dnevih - dvakrat po 18 lukenj –glede na doseženi rezultat postati domačin iz Skorbe Uroš Krajnc, ki je imel dva udarca manj (139:141) od najboljšega Madžara Attile Karakasa. In Madžari so vložili pritožbo, ker je Krajnc v nedeljo zamudil na začetek igre, zato je po pravilih prejel kazen dveh dodatnih udarcev, kar je pomenilo izenačenje na 1. mestu – oba sta imela 141 udarcev. O zmagovalcu bi moralo odločati dodatno razigravanje na treh izbranih luknjah, a se je Krajnc temu odpovedal in pokal zmagovalca je romal v roke Madžara. Tudi na preostalih treh mestih so pristali člani močne madžarske ekipe, izmed domačinov sta v najboljši deseterici pristala Ian Emeršič na 9. in Miha Lešnik na 10. mestu.

FOTO: Arhiv Footgolf klub Ptuj in Črtomir Goznik

Med dekleti je odlično predstavo prikazala 19-letna Slovakinja Lucia Čermakova, ki je tudi v generalni razvrstitvi z rezultatom 153 osvojila zelo visoko 22. mesto. Na odru za zmagovalke je mesto ujela tudi domačinka Irena Krajnc. V kategoriji igralcev nad 45 let je suvereno zmago dosegel Čeh Jan Jilek (139), kar je bil najboljši izid tudi v absolutni razvrstitvi. Slovenci so tudi v tej kategoriji zasedli visoka mesta, glede na udarce pa so bili kar precej oddaljeni od najboljših.

Predstavnik svetovne zveze pohvalil igrišče

Brodnjak še pravi, da je turnir serije FIFG250 footgolf prireditev, ki ima ogromno zahtev. » Z organizacijskega vidika nam je uspelo in predstavnik svetovne zveze Gabor Gelencser je bil izjemno zadovoljen z igriščem, prav tako pa nad dodatno ponudbo, ki so jo lahko domači in tuji igralci doživeli na Ptuju. V treh dnevih so lahko uživali ob dobri kapljici, odlični kulinariki, spoznavali so naše mesto ob Dravi. V osnovi pa footgolf še vedno ostaja rekreacija ob četrtkih, enkrat letno pa lahko naredimo tudi malo večji mednarodni dogodek na naših zelenicah v občinah Hajdina in Ptuj.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice