Manj kot mesec dni je do 55. Zlate lisice na Mariborskem Pohorju in priprave so na višku. V zadnjih dneh je organizatorjem naklonjeno tudi vreme, tako že drugi dan zapored brnijo snežni topovi. Na veleslalomu naj bi nastopila tudi Ilka Štuhec.

»V teh dneh se je vreme obrnilo nam v korist,« z veseljem za Mariborinfo poudarja generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar. »Že drugi dan zasnežujemo obe progi, tako za veleslalom kot slalom. V tem trenutku je to najbolj vroča tema,« dodaja in omeni dobro sodelovanje v tehničnem delu glede zasneževanja tekmovališča z Marpromom.

»Vse je v skladu s pričakovanji, večjih težav nimamo. Pričakujemo 23. januar, ko bo prišla snežna kontrola in dala svoje mnenje o tem, kaj smo storili na progi,« za zdaj optimistično pričakujejo tako imenovani 'dan d'.

Na Snežnem stadionu tako nastajajo že solidni kupi snega, ki jih bodo čez nekaj dni razgrnili po progi za svetovni pokal. 

Petkov termin posledica svetovnega prvenstva

»Organizacijske priprave na 55. Zlato lisico potekajo v skladu s pričakovanji. To pomeni, da smo že v zadnji fazi. Trenutno zaključujemo vse zadeve v zvezi s tiskanjem, vabili in podobnim. Določamo tudi vsebine po posameznih objektih, ki so potrebne za izvedbe vsega tega,« potek priprav na Zlato lisico, ki bo 1. in 2. februarja opisuje Vilar.

Prvič v zgodovini, bo Zlata lisica izpeljana v petek. A petkov termin ni bil izbira organizatorjev, temveč je posledica letošnjega svetovnega prvenstva, ki se bo v švedskem Äreju pričelo že v ponedeljek po tekmovanju na pohorski strmini.

»Nedelja mora biti prosta za potovanje udeleženk na svetovno prvenstvo, zato torej veleslalom v petek, slalom pa v soboto,« razlaga generalni sekretar tekmovanja.

Zaradi novega termina so organizatorji že reagirali in iščejo dodatne gledalce, ki jih iščejo predvsem pri mladih. »Dogovarjamo se s šolami in jih vabimo s posebnimi ugodnostmi, da pridejo na tekmovanja,« dodaja.

Neuradno: Ilka Štuhec naj bi vendarle nastopila

Zaradi napornega urnika in termina tik pred svetovnim prvenstvom, je bilo v zadnjih dneh slišati, da bi lahko letošnja Zlata lisica minila brez nekaterih smučark. Tudi Ilka Štuhec, ki se v tej sezoni osredotoča predvsem na hitre discipline, še ni odločena o svojem nastopu pred domačim občinstvom.

A iz neuradnih virov blizu Ilkinega štaba je mogoče slišati, da se simpatična Mariborčanka nagiba k temu, da bi štartala vsaj na petkovem veleslalomu.

Glede na to, da bo to že jubilejna 50. izvedba tekme za svetovni pokal, si organizatorji želijo privabiti nekatere smučarke, ki so v preteklosti zaznamovale to tekmovanje. Za zdaj pa ostaja glavna naloga pripravna snežne podlage za najboljše smučarke sveta. »Upamo, da bodo tudi slovenske tekmovalke na Zlati lisic posegle po najvišjih mestih,« željo organizatorjev razkriva Vilar.

Proračun ostaja enak minulim letom in se giblje okoli 1,1 milijonov evrov. 70 odstotkov proračuna je zagotovljenega z mednarodnimi pogodbami in televizijskimi pravicami, 30 odstotkov pa 'pribori' gospodarski odbor Zlate lisice.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice