Foto: Jure Banfi
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede koronavirusa odgovarjala tudi na vprašanja o športu. Želi si, da se v ponedeljek vrnemo v čas pred zaprtjem države.

Vlada bo danes popoldne odločala o spremembah vladnega semaforja glede sproščanja ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ter o delovanju nekaterih dejavnosti po 12. aprilu, ko naj bi se končali strožji omejitveni ukrepi zaprtja države.

Na vprašanje, ali bo šport s ponedeljkom ponovno zaživel je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec dejala, da se morajo o tem še prej posvetovati s svetovalno skupino in o tem odločati na vladi. 

»Lahko vam zagotovim, da smo dali predlog, da se z naslednjim tednom odprejo tudi tekmovanja na nacionalnem nivoju in da se tudi preostali kategorizirani športniki, torej tudi mlajše kategorije, lahko vrnejo na treninge, pa tudi, da se sprosti rekreativna vadba ob upoštevanju ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je povedala Kustečeva.

Spomnimo, da je vlada z odlokom za obvladovanja novega koronavirusa od začetka meseca prepovedala vse športno-gibalne dejavnosti in treninge, razen rekreacije posamezno ali v krogu družine na prostem, in vadbo vrhunskih registriranih športnikov, ki pa ne smejo imeti tekmovanj na nacionalni ravni.

»Bili smo ves čas v dialogu s športnimi organizacijami, ki so 'stisnile zobe', da smo to obdobje oddelali in dosegli pozitivne rezultate v boju z nadaljnjem širjenjem virusa, da bomo lahko v naslednjem tednu v bolj običajnem obsegu zaživeli in se vrnili nazaj v normalne tirnice,« je še povedala ministrica.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Bojaan91

Naj zaprejo vse če mislijo kej naredit... tole z nekim delnim zapiranje samo vzdržujejo vzdržljivo. Zakaj ne ugasnejo vse za 14 dni pa bomo zmagal... pol še pa sam meje zaprte pa je oz 14 dni karantene za ven in not. Šport je biznis in stave na bet at home in mogu bi teči dalje...

Starejše novice