Ena največjih zvezd afriškega nogometa vseh časov prihaja na Ptuj.

Sobotno prvenstveno tekmo med Dravo in Zarico si bo s tribun Mestnega stadiona na Ptuju ogledal zvezdnik afriškega nogometa Nwankwo Kanu.

Visokorasli nekdanji napadalec, ki je največji pečat pustil kot nogometaš londonskega Arsenala, sodeluje z nigerijskim investitorji ptujskega drugoligaša in opravlja tudi vlogo ambasadorja nogometnega kluba Drava Dakinda Ptuj.

Eden največjih afriških zvezd vseh časov

Sedaj 41-letnik ima za seboj bogato mednarodno kariero. Že kot mladenič se je podal na Nizozemsko k Ajaxu, s katerim je trikrat osvojil nizozemsko prvenstvo, leta 1995 pa tudi ligo prvakov. Leto kasneje je kot 20-letnik podpisal pogodbo z milanskim Interjem, kjer pa je imel velike zdravstvene težave s srcem. Njegova kariera pa je oživila še pred prelomom tisočletja, ko je prestopil v Arsenal pod okrilje Arsena Wengerja. V Londonu je v petih sezonah dvakrat osvojil naslov angleškega prvaka, na 119 tekmah pa je zabil 37 zadetkov.

Za dve leti se je preizkusil še pri West Bromwich Albionu, zadnjih šest let kariere, ki jo je zaključil leta 2012, pa je prebil pri Portsmouthu, kjer je na 141 tekmah zabil 20 zadetkov. Kot član Portsmotha je leta 2008 osvojil angleški pokal, ob pestri klubski karieri pa je 87-krat oblekel dres nigerijske reprezentance, za katero je dosegel 12 zadetkov. Kanu je bil dvakrat izbran za najboljšega igralca afriške celine.

Kanu v Sloveniji ves konec tedna

Ikona afriškega nogometa pa se ne bo mudila samo na Ptuju. Nwankwo Kanu prihaja v Slovenijo že v četrtek, saj se bo v petek v Portorožu udeležil mednarodne športne marketinške konference SPORTO 2017, ki velja za največji tovrstni dogodek v tem delu Evrope.

Na konferenci ga bosta spremljala tudi vodilna moža podjetja Dakinda Emmanuel Oloja Akpakwu in Innocent Oche Adah, so sporočili s ptujskega drugoligaša. Dakinda je pred letošnjo sezono priskočila na pomoč Dravi, ki trenutno zaseda 3. mesto druge slovenske nogometne lige.

FOTO: Getty

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice