Foto: Facebook, Footgolf Slovenia
Ste vedeli, da so prav na Ptuju odprli prvo igrišče za footgolf? Morda pa Ptujčani v tem športu prav zato dosegajo odlične rezultate.

Footgolf je relativno nov šport v Sloveniji. Pri nas se igra od leta 2015, ko so prav na Ptuju odprli prvo igrišče za ta šport. Od takrat do odprli še igrišča v Ljubljani, Olimju, Bovcu in Radencih. 

Gre za kombinacijo golfa in nogometa, pravila pa se veliko bolj kot nogometu približajo golfu. 

Lovorike pobrali Ptujčani in Pomurci

V četrtem krogu slovenske footgolf lige v Olimju sta padla kar dva rekorda, sporoča Footgolf Slovenija. V moški konkurenci je slavil Mihael Wajs, v ženski pa Nina Marič. Oba sta člana Footgolf kluba Pomurje. 

Med seniorji je slavil Milan Kristovič s Ptuja, med mladimi pa Anžej Kvas iz Olimja. 

»Z eno besedo, kvaliteta slovenskega footgolfa se je v zadnjem obdobju dvignila na zelo visoko raven. O tem pričajo tudi vrhunski rezultati,« so zapisali v slovenskem footgolf združenju. 

Mihael Wajs je pravič stopil na najvišjo stopničko, ki je postavil tudi rekord igrišča v Olimju. Točko za njim je zaostal Ptujčan Dean Bon, tretje mesto pa je zasedel aktualni državni prvak Gaj Rosič iz Bovca. 

V ženski kategoriji je bila na drugem mestu aktualna državna prvakinja Nina Gerbec iz Bovca, odlično tretje mesto pa je zasedla Sabina Huber s Ptuja. 

Presenečenja tudi med seniorji in mladinci

V seniorski konkurenci je prvič na najvišjo stopničko stopil Milan Kristovič s Ptuja, drugi je bil Dejan Kvas iz Olimja in tretji Renato Hvalec s Pomurja. 

Za drug rekord pa je poskrbel le 15-letni Anžej Kvas iz Olimja, ki je dosegel izjemen rezultat-6. Drugo mesto med mladinci je dosegel Dean Kuščer, tretjo pa le 12-letni mladi up, Ptujčan Enej Huber. 

Tekmovanju v Olimjah bo sledil že zadnji krog državnega prvenstva. Tam bomo dobili državne prvake, ki pa se bodo odpravili na evropsko prvenstvo v Budimpešto. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice