V noči iz četrtka na petek, ob pol eni zjutraj, se bo v Miamiju pričela tekma, kjer si bosta nasproti stopila Goran Dragić in Luka Dončić. Dvoboj si bo v živo ogledalo tudi okoli tisoč Slovencev.

Da gre za zgodovinski dogodek priča tudi dejstvo, da takšno število Slovencev doslej še ni odšlo na športno prireditev v ZDA. Doslej vedno soigralca, tokrat pa bosta v dvoboj vstopila kot nasprotnika.

Naj spomnimo, da sta leta 2017 oba omenjena igralca Slovenijo popeljala do naslova evropskega prvaka, pa tudi ko je Dragić leta 2008 postal prvak Slovenije, se je naslova veselil s Sašo Dončićem. O trdnem odnosu pričajo na spletu tudi fotografije, na katerih se tedaj devetletni Luka sredi Domžal skupaj z Goranom Dragićem, Markom Miličem, Jasminom Hukićem, Miho Zupanom, Hasanom Rizvićem in očetom Sašom veseli naslova.

Še bolje pa sta se Goran in Luka spoznala v času priprav in med evropskih prvenstvom v Helsinkih in Istanbulu, ko sta ga zapustila z zlato medaljo okoli vratu ter švicarskimi urami znamke Tissot, ki so jih prejeli člani najboljše peterke prvenstva ter najboljši igralec. m

Slovenski spektakel v dvorani American Airlines bo veliko bolj pomemben za Miami Heat, ki se še poteguje za uvrstitev v končnico. S 36 zmagami in 37 porazi zaseda osmo mesto na vzhodu; za šestim mestom zaostaja dve zmagi, pred desetim pa ima dve zmagi prednosti.

Dallas ima na zahodu le sedem zmag manj, a ga to uvršča na predzadnje mesto. Od zadnjih desetih tekem je dobil le dve, toda prav zadnja je imela velik odmev. Dončić je s šestim trojnim dvojčkom v sezoni popeljal Mavericks do zmage proti aktualnim prvakom Golden State Warriors.

Če za Dallas tekma rezultatsko ne bo ključna, pa bo pomembna za Dončića, ki se bo očitno do zadnjega trenutka boril za prestižni naziv novinca leta. Tega je imel v prvih mesecih že skoraj zagotovljenega, v zadnjih tednih pa se v aktivno v bitko vključil Trae Young iz Atlante Hawks. Njegovo povprečje je 18,7 točk, 7,9 podaj in 3,6 skokov. Iz igre meče 41,7-odstotno, trojke 33,6, proste mete pa 82,1. Po mnenju poznavalcev pa je tudi precej slabši v obrambi, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice