Fotografija je simbolična.
Kot vsako leto, bo tudi letos živahno v Strelskem centru Gaj, Pragersko, kjer bo med ostalimi prireditvami, med 31. majem in 2. junijem potekalo »47. Evropsko prvenstvo v univerzalnem trapu«, ki ga organizira Športna strelska zveza Slovenije.

V Strelskem centru Gaj končujejo intenzivne priprave na izvedbo 47. Evropskega prvenstva v univerzalnem trapu, ki ga slovesno odprli včeraj, 30. maja, ob 18. uri. Slavnostna govornika sta bila Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in župan Občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar

Odprtje so otvorili s kulturnim programom v okviru katerega je likovno vizualni in glasbeni umetnik Lado Jakša nastopil z multivizijo.  Na tekmovanju bo od 31. maja do 2. junija tekmovalo 250 strelcev iz 11 držav in se potegovalo za najvišja odličja v tej disciplini. 

FOTO: Milan Sternad

Prepoznavnost strelišča močno narašča

V Strelskem centru Gaj so izredno zadovoljni, ker z izborom velikih tekmovanj, ki se bodo zvrstila v prihodnjem obdobju in so jim bila, med drugim, zaupana tudi na generalni skupščini svetovne strelske zveze - F.I.T.A.S.C, katere član predsedstva je tudi Igor Rakuša, zanimanje in prepoznavnost tega vrhunskega strelišča močno narašča. 

Na generalni skupščini, ki je potekala v Budimpešti, so na zasedanju 5. julija 2017 delegati z absolutno večino dodelili Sloveniji in Strelskemu centru Gaj kot izvajalcu poleg tokratnega Evropskega prvenstva v univerzalnem trapu, še izjemno pomembno tekmovanje, Evropsko prvenstvo v kombiniranem streljanju, ki bo leta 2020 potekalo med 2.- 11. julijem.

FOTO: Milan Sternad

Na strelišču pa vseskozi potekajo tudi številna druga mednarodna Grand Prix tekmovanja, v septembru se bodo na strelišču pomerili strelci na Državnem prvenstvu Lovske zveze Slovenije, drugo za drugim pa se vrstijo tudi številna regijska tekmovanja in tekmovanja v okviru držav Alpe Adria

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice