Foto: Atletska zveza Slovenije
Le slab teden nazaj smo poročali, da je Ptujčan Kristjan Čeh dobil laskavi naziv najbolj obetavne športne osebnosti leta 2020. Slovenska atletska zveza je pa Čehu podelila posebno čast - naj atlet leta.

Atletska zveza Slovenije je že tradicionalno podelila naziv najboljšemu atletu in atletinji pretekle sezone. Za najboljšo atletinjo je bila izbrana Maruša Mišmaš Zrimšek iz Atletskega društva Mass Ljubljana, najboljši atlet pa je ptujski Kristjan Čeh

Čeh je zmagal tudi med člani do 23 let, do njegovih izjemnih rezultatov pa mu je gotovo pomagal tudi trener Gorazd Rajher.

Nagradi sta dobila tudi trenerja, Gorazd Rajher kot trener Kristjana Čeha in Tevž Korent kot trener Maruše Mišmaš Zrimšek, sporočajo iz Atletske zveze Slovenije. 

Kljub koronakrizi pa je za Čehom blesteča sezona. Med najbolj izstopajočimi tekmovanji je atletski miting v Berlinu, kjer je bil Ptujčan tretji. Na tem tekmovanju sta bila pred njim le evropski in svetovni prvak. 

Drugo mesto je dobil metalec kladiva Luka Janežič, ki je celo branilec lanskega naslova. Tretji je bil slovenski rekorder na 800 metrov Žan Rudolf, še sporočajo iz Atletske zveze Slovenije. 

Med članicami je bila druga skakalka s palico Tina Šutej, druga pa sprinterka Maja Mihalinec Zidar.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Ivan (nepreverjen)

Bravo Kristjan, samo tako dalje.
Zasluženo atlet leta.

Starejše novice