Foto: Fb/Tadej Pogačar
Dirka po Italiji zopet ni razočarala.

Po dveh zaporednih etapnih zmagah na letošnji izvedbi Dirke po Italiji je Tadej Pogačar, oblečen v rožnato majico vodilnega, v zadnjem kilometru omogočil sprinterjem, da so ujeli ubežnika Jhonatana Narvaeza, sicer edinega tekmovalca, ki je na letošnji dirki poleg našega asa nosil rožnato majico (to mu je uspelo z zmago na prvi etapi).

V Neaplju je deveto etapo tako dobil nizozemec Olav Kooij, ki je v napetem ciljnem sprintu za pol dolžine kolesa prehitel Jonathana Milana.

Ob neapeljski obali so se v zadnjih kilometrih začeli vrstiti napadi. Najbolj aktiven je bil Julian Alaphilippe, ki ga je sedem kilometrov pred ciljem in pod vrhom zadnjega griča prehitel Jhonatan Narvaez.

Ekvadorec je izvedel izjemno samostojno vožnjo, zdelo se je, da ga sprinterske ekipe ne bodo mogle ujeti. Takrat se je v zadnjem kilometru na čelo glavnine postavil Tadej Pogačar, ki je močno stopil na pedala in občutno zmanjšal razliko do Narvaeza.

Kolesarji bodo jutri prvič v letošnji izvedbi dirke imeli prost dan, nato pa sledijo štiri na papirju lažje etape. 

Dirka se bo dokončno razplamtela prihodnji konec tedna, ko bo na sporedu še druga vožnja na čas, nato pa se bo karavana podala v visokogorje.

Preberite še

Starejše novice