Dogodil se bo pravi zračni spektakel. Na letališče Murska Sobota namreč prihaja Odprto slovensko državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Nebo nad Prekmurjem bodo med 27. avgustom in 1. septembrom zapolnili baloni vrhunskih pilotskih ekip, po besedah organizatorjev pa so prijave že skoraj zapolnjene.

Dogodek bo sicer hkrati služil kot predtekmovanje oziroma neke vrste generalka za Svetovno prvenstvo 2020. Murska Sobota je namreč bila izbrana tudi za gostiteljico 24. svetovnega prvenstva v tekmovanju s toplozračnimi baloni.

To bo potekalo od 19. do 26. septembra prihodnje leto, pri čemer se bo osrednji del prireditve odvil na letališču Murska Sobota. Priprave so se torej že začele, glavni organizator pa bo Roto Balon klub v sodelovanju z ostalimi pomurskimi balonarji, Letalsko zvezo Slovenija ter Mestno občino Murska Sobota.

Organizatorji pričakujejo kar 105 balonov iz celega sveta, ki jih bodo zastopali piloti najvišjega ranga in z najvišjimi doseženimi točkami na tekmovanju po predpisih FAI Competition.

Zbrali se bodo najboljši balonarji sveta

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni poteka vsaki dve leti, kjer tekmujejo najboljše ekipe na svetu. Leta 2014 se je svetovno prvenstvo odvijalo v Braziliji, 2016 na Japonskem, 2018 v Avstriji, kjer se je pomerilo 150 ekip iz 38 različnih držav. 

Slovenijo sta zastopali dve ekipi, in sicer ekipa Roto balloon team v sestavi Radoš Švagelj, Miro Lasbaher, Luka Mihalič in Matjaž Plošinjak ter Vito Balloon team Slovenia, ki so jo sestavljali Vito Rome, Tin Švagelj, Anja Novak in Daša Ložar. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice