Slika je simbolična.
So ukrepi in navodila za zajezitev okužb s koronavirusom, ki so smiselni, so pa tudi takšni, ki so naravnost bizarni. Tudi med novimi smernicami za organizacijo tekem pod okriljem Prve lige Telekom Slovenije.

Že ta konec tedna se z zaostalo tekmo med Bravom in Tabor Sežano vrača tekmovanje Prve lige Telekom Slovenije.

Seveda, bodo tekme še naprej odigrane brez prisotnosti gledalcev, ša naprej pa bodo veljali strogi protokoli. 

Poleg igralcev, strokovnega vodstva, delegacije obeh ekip in uradnih oseb so lahko prisotne samo osebe, ki sodelujejo pri organizaciji tekme. Med temi so pobiralci žog, reševalci, gasilci, novinarji in fotografi, osebje, ki sodeluje pri televizijskem prenosu tekme in klubsko osebje ter predstavniki stadiona, ki skrbijo za organizacijo tekme.

Zaščitna maska na prostem in v zaprtih prostorih

V primeru, da se klub organizator odloči za izvedbo tekme s prisotnostjo gledalcev in je to dovoljeno s trenutnimi odloki, mora upoštevati vsa navodila in smernice Nogometne zveze Slovenije in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Vsi prisotni morajo morajo ves čas upoštevati osnovne higienske standarde v skladu z režimom za zajezitev koronavirusa, torej uporaba zaščitne maske, redno razkuževanje rok, higiena kašlja in varnostna razdalja. Uporaba zaščitne maske je za vse udeležence tekme, tako na prostem, kot v zaprtih prostorih, še naprej obvezna.

Na klopi za rezervne igralce se priporoča, da igralci in strokovno osebje posamezne ekipe sedijo na sedežih z upoštevanjem varnostne razdalje. Uporaba zaščitne maske je obvezna za vse, razen za glavnega trenerja v času vodenja tekme.

»Uporaba zaščitne maske seveda ni potrebna za igralce in sodnike v času ogrevanja in med tekmo, prav tako upoštevanje varnostne razdalje dveh metrov za igralce in sodnike v času ogrevanja in med tekmo ne velja,« je med drugim zapisano med navodili, pa čeprav se te stvari zdijo samoumevne.

V kolikor je možno, vzdrževati varnostno razdaljo do sodnikov

Nato pa pridemo do morda najbolj bizarnega navodila, pri katerem se sprašujemo, kdo točno naj bi upoštevanje tega pravila preverjal.

Bo to delegat, kdo drug, nihče? Med navodili je namreč zapisano, da »se tuširanje izvaja ob upoštevanju varnostne razdalje dveh metrov«. 

Prav tako pa je med tekmami odsvetovan kakršen koli nepotreben telesni stik, prav tako se igralcem ob doseženem zadetku odsvetuje proslavljanje zadetka, ki vsebuje telesni stik. Zaželeno pa je tudi, da se, v kolikor je mogoče, vzdržuje varnostna razdalja dveh metrov do sodnikov in ostalih prisotnih ob igrišču.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice