Fotografija iztegnjenih sredincev na slovenskem grbu je izzvala veliko ogorčenje.

Med uporabniki družbenih omrežij je zaokrožila fotografija treh mladih pomurskih športnikov, ki so s svojim nešportnim vedenjem močno razburili slovensko javnost.

Člani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona in mladinski reprezentanti so namreč za fotografijo na enem od nedavnih športnih dogodkov pozirali z iztegnjenim srednjim prstom na slovenskem grbu na reprezentančnih trenirkah.

Sporno fotografijo, ki se je hitro razširila po spletu, so pravzaprav objavili kar na uradni Facebook strani karate kluba, a so jo v vmesnem času že odstranili. 

Mladostniška nevednost?

Mladi člani kluba B. K., K. K. in M. Č. se trenutno mudijo na evropskem prvenstvu na Madžarskem, kjer znova zastopajo naše barve. 

Za komentar o njihovem vedenju in sporni objavi smo zaprosili predsednika kluba. Kot nam je v telefonskem pogovoru povedal Anton Rožman, dogodek močno obžalujejo. Zgodil naj bi se iz gole nevednosti in kot pravi, namen nikakor ni bil žaljiv.

»Pripravili smo opravičilo na spletni strani, zgodilo se je iz mladostniške nevednosti,« je povedal predsednik radgonskega karate kluba.

Kot pojasnjuje, so ob objavi fotografije na profilu opazili le položaj rok, ne pa tudi spremljajoče geste. To so opazili šele ob podrobnejšem pregledu oziroma povečavi slike, in jo nato odstranili. 

»Vsem se opravičujem. Sami niso vedeli – iz igrivosti so pokazali na grb v takem smislu, ampak so ravnali napačno,« je dejal.

Ob tem dodaja, da ga je nastala situacija močno razžalostila.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Maja (nepreverjen)

Fantje imajo repliko 100%.

Starejše novice