Nogometni klub Drava je z nigerijskim podjetjem Dakinda, ki so ga pred začetkom 2. slovenske nogometne lige tudi uradno predstavili, sklenil štiriletno pogodbo o medsebojnem sodelovanju. Vložena sredstva bodo klubu pomagala, da se v prihodnosti stabilizira.

Nigerijsko podjetje, ki sodeluje tudi z nekdanjim napadalcem Arsenala Nwakwujem Kanujem, izdeluje drese, žoge in nogometno obutev. V zadnjih dneh pa so se na Ptuju mudili vodilna moža podjetja Emmanuel Oloja Akpakwu in Innocent Oche Adah ter nekdanji nogometaš Drave Odiri Jonathan Endouranece.

»Bil sem zelo vesel ob podpisu pogodbe z Dakindo, ko pa sem naše nove investitorje tudi osebno spoznal, lahko iskreno povem, da sem s poslovnimi partnerji dobil tudi nove prijatelje. Fasciniran sem nad njihovimi poslovnimi sposobnostmi, predvsem pa nad njihovo humanostjo in preprostostjo. Verjamem, da bomo s skupnimi močmi odprli novo poglavje v ptujskem nogometu in da bomo sčasoma spisali eno čudovito športno pravljico. Morda bomo v prihodnjih letih spisali tudi zgodovino … kdo ve. A najprej je treba ohraniti trezne glave in korak za korakom stopati novim uspehom naproti,« je na spletni strani kluba zapisal predsednik in kapetan kluba Nastja Čeh.

Ptujčani bodo danes tudi uradno odprli sezono, saj jih v Kranju čaka gostovanje pri Zarici.

Mojca Pernat

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice