Na uredništvo Mariborinfo se je obrnil oče nogometaša Drave Ignacia Cuffara, ki je potožil nad kaotičnim stanjem v ptujskem drugoligašu. Po neuradnih informacijah Nigerijci odhajajo, v klubu naj ne bi bil več dobrodošel niti Nastja Čeh.

»Mojemu sinu ne morem pomagati. Delajo mu veliko psihološko škodo in kot oče sem zelo zaskrbljen, saj ni dobil plače že šest mesecev,« se je glasilo zaskrbljeno sporočilo Cristiana Cuffara, očeta 22-letnega nogometaša Drave Ignacia Cuffara. Preverili smo informacijo, ki je razkrila kaotično stanje v ptujskem nogometnem klubu, kjer po visokoletečih načrtih z nigerijskimi investitorji očitno ni več jasno, kdo pije in kdo plača.

»Šest mesecev je riž«

»Kot oče sem zelo zaskrbljen. Sploh ne gre za denar, ampak za škodo in maltretiranje, ki ga povzročajo mojemu sinu,« je v nadaljevanju razkril oče vezista Drave, ki je v minuli sezoni veljal za enega najboljših nogometašev druge slovenske nogometne lige. V letošnji sezoni ne igra veliko, v zadnjih dveh tekmah ni bil niti v kadru. Več kot očitno je razlog tudi neplačevanje.

»Šest mesecev je brez plače. Šest mesecev je riž. Mesec preživlja s pomočjo naše kreditne kartice, ki jo odplačujemo, in s sposojanjem denarja,« šokira Cuffaro.

Igralca ne spustijo v slačilnico, »nagnali« tudi Nastjo Čeha?

»Klub zdaj v odgovor na zahtevke po plačilu zamujenih plač z njim še grdo ravna. Zdaj ga celo več ne spustijo v slačilnico, v zadnjih dneh so bila tudi številna ponižanja in provokacije,« v skrbeh za svojega sina, ki živi daleč od doma, pravi Cristian Cuffaro.

»Živi v najemniškem stanovanju. Daleč od doma in svoje družine je, pa še brez denarja za preživetje,« je zaskrbljen. Vrhunec maltretiranja naj bi se zgodil v zadnjih dneh, oče se je v pomoč obrnil tudi na Nastjo Čeha. A ta po neuradnih informacijah Mariborinfo sploh več nima vstopa v klub.

Telefonske številke vodstva kluba »ne obstajajo«

V iskanju odgovorov s strani kluba glede zgodbe, ki nam jo je predstavil oče Ignacia Cuffara, smo se obrniti na (donedavnega) alfo in omego kluba, nekdanjega reprezentanta Nastjo Čeha in podpredsednika Matijo Brodnjaka

To je zgodbi prineslo nenavadni zaplet. Telefonske številke omenjene dvojice, ki smo jih v preteklosti iz uredništva Mariborinfo že večkrat zavrteli, so čez noč neobstoječe. »Ta številka ne obstaja, prosim, pokličite informacije,« se glasi avtomatično sporočilo.

»Kako?« smo se spraševali, nato pa s pomočjo neuradnih, a zanesljivih virov uspeli pridobiti vsaj del zgodbe, ki nakazuje, da je stanje v ptujskem drugoligašu zares kaotično. Nastjo Čeha, zaslužnega za preporod ptujskega nogometa v zadnjih letih in visoke ambicije na krilih nigerijskih lastnikov, ki jih je privabil na Ptuj, naj bi pred dnevi iz kluba dobesedno nagnali in mu prepovedali vstop.

Trener začuden

Naposled smo stopili v stik z glavnim trenerjem Drave Nikolo Jarošem. »Da šest mesecev ni plač? To ni res,« je sprva začudeno odgovoril na vprašanje v zvezi s težavami pri plačevanju nogometašev Drave. Ko smo mu pojasnili, da imamo zanesljive informacije, je svoj odgovor nekoliko spremenil: »Res je, neke težave so bile v zvezi s plačevanjem, a nogometaši so prejšnji teden dobili plače.« Pa so dobili vse plače za nazaj ali samo del? »Na to pa vam ne vem odgovoriti, jaz sem samo trener, odgovoren za prvo ekipo,« je dejal Jaroš. 

Nismo se mogli izogniti vprašanju o vlogi Nastje Čeha in sodelovanju z nigerijskimi poslovneži. Ko smo Jaroša soočili z vprašanjem, ali Čeh res več nima vstopa v slačilnico in klub? »Nastja Čeh ni več igralec Drave. Še vedno pa ostaja del kluba. Kolikor vem, je še vedno trener ene izmed mlajših selekcij,« je povedal Jaroš, kaj več pa ni želel govoriti. Pa o Nigerijcih: »Z Nigerijci še vedno sodelujemo, seveda,« je zatrdil.

Slovo Nigerijcev le še vprašanje časa, januarja igralski eksodus

A njegove trditve so na trhlih temeljih, nam je uspelo izvedeti iz več neuradnih virov. Počilo naj bi med Nastjo Čehom in Nigerijci, ki naj bi po dogovoru zagotavljali okoli 75 odstotkov letnega proračuna Drave. Ko so v zadnjem času izvedeli, da kljub izdatnem sponzoriranju kluba igralci niso dobili plač, naj bi izgubili živce in bi lahko že kmalu zapustili klub.

Da so igralci sicer dobili del plač v prejšnjem tednu, nam je potrdil tudi Cristian Cuffaro, a da nikakor ni šlo za izplačilo vseh zamujenih plač. Velika večina igralcev naj bi bila nezadovoljnih nad stanjem v klubu, tako bi januarja znal slediti pravi igralski eksodus. Vsaj deset igralcev naj bi že razmišljalo o tem, kako zapustiti Dravo.

Bo reševala Fifa?

»Po več zahtevkih so zdaj vendarle poravnali en del šestmesečnega dolga. Poslali smo jim več dokumentov, kjer zahtevamo plačilo neizplačanih plač in prekinitev pogodbe zaradi neplačevanja,« dodaja Cristian Cuffaro, ki prihaja iz argentinskega Rosaria. S situacijo Cuffara in nekaterih drugih nogometašev Drave naj bi že bili seznanjeni tudi v Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, a predsednik Dejan Stefanović včeraj ni bil na voljo za pojasnila.

»Zadeva bo lahko šla tudi na Fifo, kar pa bi Dravo zelo dolgo stalo. Tam bi odločali le 15 dni, Drava pa bi zatem morala Ignaciu izplačati vso plačo za celotno trajanje pogodbe,« dodaja Cuffaro. To pa bi Dravo resnično stalo veliko denarja, saj ima Ignacio Cuffaro sklenjeno pogodbo kar do 31. decembra 2020.

Odziv Nastje Čeha 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice