Foto: Zavod za šport Ptuj, Facebook
Na nogometnem igrišču med ptujskim stadionom in Osnovno šolo Mladika bodo predvidoma do konca tega meseca zamenjali umetno travo. Staro bodo podarili vsem, ki bodo to želeli.

Na Mestni občini Ptuj so povedali, da je bilo igrišče z umetno travo zgrajeno leta 2006, življenjska doba tovrstnih igrišč pa je ocenjena na okoli 10 do 12 let: »Trenutno obstoječa podlaga je zelo obrabljena, na določenih delih celo povsem uničena. Z vidika uporabnikov to pomeni, da gre za podlago, ki postaja vedno trša, kar vpliva tako na kvalitetno izvedbo treningov kot tudi na samo zdravje vadečih.«

V zadnjem letu so na Nogometni zvezi Slovenije ptujsko nogometno igrišče z umetno travo ocenili kot eno od treh najslabših v Sloveniji.

Najprej bodo strojno odstranili obstoječe polnilo, posebej kremenčev pesek in posebej gumi granulat. Nato bodo odstranili obstoječo umetno travo in jo odpeljali na gradbiščno deponijo. Sledili bodo sanacija tamponske podlage, fina izravnava, utrjevanje in valjanje podlage, šele nato polaganje novejšega tipa umetne trave.

Foto: Mestna občina Ptuj

Dosedanjo umetno travo bodo podarili

V Zavodu za šport Ptuj so povedali, da bo odstranjevanje umetne trave z igrišča potekalo med 21. in 30. oktobrom.

»Vse zainteresirane, ki bi to umetno travo brezplačno želeli, vabimo, da se oglasite na Zavodu za šport Ptuj ter se dogovorite o želenih količinah umetne trave. Na osnovi podrobnega terminskega načrta odstranjevanje se boste nato naknadno dogovorili za posamezne odvoze umetne trave,« so pozvali v Zavodu za šport Ptuj.

Za travo bo šlo četrt milijona evrov

Investicija bo stala okoli 250.000 evrov. Dobro polovico bo zanjo namenila Mestna občina Ptuj, preostanek pa Fundacija za šport in Nogometna zveza Slovenije.

Nogometno igrišče je v lasti Mestne občine Ptuj, z njim pa upravlja Zavod za šport Ptuj.

Ptujsko igrišče z umetno travo je v uporabi praktično ves dan in skoraj celo leto. Dopoldan in zgodaj popoldan ga za svoje aktivnosti uporabljajo na Osnovni šoli Mladika, popoldan pa tam trenirajo in tekmujejo klubi in društva iz ptujske občine. Igrišče je sicer namenjeno tudi rekreativcem in različnim dogodkom.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

šundi (nepreverjen)

...lahko bi postavili tudi kakšno manjšo montažno tribuno....

Starejše novice