Foto: EHF
Rokometni klub Jeruzalem Ormož se bo po letu 2005 znova predstavil na mednarodnem odru. Ormožani bodo v sobotnem večeru na Islandiji napadali ugodno izhodišče pred povratno tekmo.

Selfoss je prva evropska ovira ormoških rokometašev v letos prenovljenem EHF Evropskem pokalu. Prva tekma bo v sobotnem večeru odigrana na Islandiji.

Ormožani, ki so v minuli sezoni državnega prvenstva zasedli četrto mesto, se po 16 letih vračajo na evropsko prizorišče, na Islandiji pa jih čaka prva od najmanj dveh evropskih preizkušenj.

Tekmec slovenskega predstavnika v drugem krogu po rangu tretjega evropskega tekmovanja bo ekipa Selfossa, ki je septembra pričakovano izločila češke Koprivnice.

Obe tekmi odigrali na Češkem

Selfoss, ki prihaja iz istoimenskega mesteca kakšnih 50 kilometrov jugovzhodno od Rejkjavika, je pot do napredovanja tlakoval že na prvi tekmi, ki jo je dobil z izidom 25:31.

Drugi obračun dan kasneje se je končal brez zmagovalca, Islandci pa so napredovali s skupnim rezultatom 53:59. Češko mrežo je na dveh tekmah 13-krat zatresel Ragnar Johannsson.

Tako kot Jeruzalem Ormož, tudi Selfoss ne blesti v domačem prvenstvu, saj je dobil zgolj eno od štirih ligaških preizkušenj.

Sobotni obračun v Selfossu se bo pričel ob 21:30 po slovenskem času, ormoški klub pa bo javnost o morebitnem spletnem prenosu obvestil nocoj.

Pred odhodom na Islandijo slavili v prestolnici

Ormožani so se na Islandijo odpravili z dobro popotnico, saj so v petek dočakali prvo zmago. Z golom prednosti in rezultatom 26:27 so v Dvorani Krim premagali Ljubljano.

Tilen Kosi in izkušeni Bojan Čudič sta bila s šestimi goli najučinkovitejša Ormožana, prav kapetan pa je za klubska spletna omrežja spregovoril pred odhodom na Islandijo:

»Sezono smo pričeli s štirimi zaporednimi porazi in zmaga v Ljubljani je za nas velikega pomena. Tudi vzdušje v slačilnici po tej zmagi je popolnoma drugačno in z novim elanom vstopamo proti dvema evropskima preizkušnjama.«

Sedemintridesetletnik se veseli mednarodne preizkušnje, v sicer mladi ekipi pa je eden redkih, ki že premorejo evropske izkušnje. Leta 2005 se je s klubom meril proti portugalski Madeiri. Čudič upa, da letošnja evropska sezone ne bo trajala zgolj en krog.

Trener verjame, da jih Ormožani lahko izločijo

»Nasprotnika smo spoznali preko posnetkov in po videnem mislim, da ga lahko izločimo. Gre za klub, ki je v preteklosti dal nekaj odličnih igralcev in trenerjev. Trenutno podobno kot mi ne blestijo v državnem prvenstvu, na štirih tekmah pa so zabeležili zmago in tri poraze. 

Gojijo podoben stil igre kot je naš. Tako na hitro pa bom rekel, da bodo zmagovalca odločile malenkosti, predvsem pa kakšna obramba več vratarjev,« pravi trener Saša Prapotnik.

Strateg Ormožanov, sicer pa tudi selektor mladinske reprezentance, spada med prave ikone kluba, del katerega je bil tudi v že omenjenem letu 2005, ko so »vinarji« tesno izgubili z Madeiro.

Na Islandijo 16 igralcev

Ormožani so proti Islandiji v petkovem jutru poleteli iz zagrebškega letališča, po vmesnem postanku v Londonu pa sledi še let v Rejkjavik.

»Tudi v tem mestu ljudje živijo za rokomet in kot so nam povedali, nas čaka polna dvorana vročih navijačev,« sporoča predsednik kluba Mladen Grabovac.

Celotna delegacija ob šestnajsterici rokometašev šteje 31 potnikov, ki se bodo domov vrnili v torek. Grabovac si želi, da z izhodiščem, ki bo pred povratno tekmo dopuščalo možnosti o napredovanju.

Povratni dvoboj v ormoški dvorani Hardek bo odigran v soboto, 23. oktobra, ob 18. uri.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice