Ptujski mesti stadion je v 15. krogu v 2. slovenski nogometni ligi gostil nogometaše kluba Fužinar Vzajemci iz Raven na Koroškem.

Obema ekipama iz sredine lestvice bi zmaga veliko pomenila, predvsem domači ekipi, ki se nadvse trudi držati stik z ekipami na vrhu lestvice, kar bi jim ob koncu sezone še omogočilo boj za neposredno uvrstitev ali vsaj kvalifikacije za nastop med elito v prvi slovenski nogometni ligi. Ta je vse bolj oddaljena, kljub napovedi, da bo v tej sezoni Drava to, kar je bila Mura minulo sezono.

Večjo željo po zmagi pokazali gostje

A bolj kot željo po zmagi je igro zaznamovala igra med obema kazenskima prostoroma. Večjo željo po zmagi so sicer pokazali gostje, ki so kar nekajkrat nevarno ogrozili vrata, pred katerimi stoji 38-letni Aleksander Šeliga, medtem ko domači razen tega, da je žoga enkrat zadela prečnik, kaj drugega niso pokazali. 

Drava brez izrazitega napadalca

Številni gledalci so razočarani zapustili stadion, Nikola Jaroš, trener NK Drava Dakinga Ptuj pa je po tekmi dejal: »Vedeli smo, da nas čaka tekma s fizično močnim nasprotnikom, ki igra na dolge žoge. Prvi polčas smo še igrali dobro in si tudi ustvarili priložnost, v drugem polčasu pa se nam je zopet poznalo da nimamo izrazitega napadalca. Čestitam obema ekipama na borbeni tekmi.«

Glavni sodnik je bil Bojan Mertik iz Odrancev, ki je sicer razburjal domače navijače s svojimi odločitvami, ki pa niso vplivale na končni rezultat.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice