Triindvajsetletni Matic Vrbanec se je rdeče-belim pridružil leta 2011, ko je v šumo prišel iz ptujske Drave. Tedaj se je pridružil kadetski ekipi pod takratnim vodstvo Bojana Špehonje.

Svojo prvo uradno tekmo v članski konkurenci je Matic Vrbanec odigral že v sezoni 2012/2013, ko so šumari prvič okusili slast prve lige, debitiral je na srečanju 32. kroga v gosteh pri Gorici s šele šestnajstimi leti.

Od takrat je Matic Vrbanec postal nepogrešljiv člen rdeče-belih in v članski konkurenci skupaj v prvi ligi, Ddrugi slovenski nogometni ligi in pokalnem tekmovanju zbral impresivnih 185 nastopov, dosegel 21 zadetkov, na igrišču pa prebil impresivnih 14.526 minut.

Ob odhodu iz Kidričevega je dosedanji kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec povedal:

»Za mano je v Kidričevem eno lepših obdobij v moji dosedanji karieri. V tem času sem prek mladinske ekipe in druge slovenske nogometne lige napredoval vse do kapetana ekipe v prvi slovenski ligi. Tukaj sem si nabral veliko izkušenj in spoznal veliko prijateljev. Zato bi se na koncu svoje poti v Kidričevem rad zahvalil vsem soigralcem, brez katerih mi korak naprej ne bi uspel. Zahvala gre tudi strokovnemu štabu in zdravstvenemu osebju. Posebna zahvala pa gre tudi bivšemu predsedniku Jevšovarju, ki mi je izkazal zaupanje na prehodu iz mladinskega v članski nogomet. Za konec bi Nogometnemu klubu Aluminij zaželel srečo v nadaljevanju prvenstva in veliko uspehov v prihodnje.«

Ob odhodu enega izmed nosilcev igre je direktor Nogometnega kluba Aluminij Borut Arlič poudaril, da je Matic Vrbanec v Kidričevem pustil velik pečat in mu na nadaljnji poti zaželel veliko uspeha:

»Matic je s svojim delom in nepopustljivostjo pustil velik pečat v preteklih sezonah in ga bomo v nadaljevanju tega prvenstva in tudi v prihodnosti zelo pogrešali. Verjamem, da je na obeh straneh bila želja, da nadaljujemo sodelovanje, a je nogometni profesionalizem pač takšen, da je Matic izbral drugo pot. V nadaljevanju njegove športne poti mu želimo veliko uspeha.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice