Tretja dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je prinesla še tretje drugo mesto Tima Gajserja med svetovno elito v sezoni v razredu MXGP.

Po več kot petih mesecih premora zaradi pandemije koronavirusa so se znova pomerili najboljši motokrosisti, ki nastopajo na preizkušnjah za svetovno prvenstvo. Tretja dirka sezone je bila na sporedu v Latviji, natančneje v Kegumsu, kjer sta z licenco AMZS vozi tudi Tim Gajser v razredu MXGP.

Aktualni svetovni prvak v najmočnješi kategoriji je pokazal, da je imenitno pripravljen na zahtevno nadaljevanje sezone, saj je v Kegumsu v obeh vožnjah demonstriral vrhunsko obvladovanje težke proge, motorja in tekmecev. Izkazal se je že v kvalifikacijah, ki jih je dobil. V prvi vožnji je izvrstno štartal, nato pa ga je prehitel Glenn Coldenhoff. Nizozemec si je v osmem krogu privoščil napako in slovenski motošportni šampion je spet prevzel vodstvo, ki ga potem ni več izpustil iz rok.

"Začel sem dobro in prvi pripeljal v prvi zavoj, nato pa sem bil malce zakrčen, zato sem vodstvo izgubil. Vozil sem za Glennom, ki je storil napako, kar sem izkoristil in potem kontroliral ritem ter prvi prečkal cilj, s čimer sem zelo zadovoljen."

Gajser je tudi v drugo vožnjo štartal zelo dobro, vendar je v prvi zavoj malce pred njim prišel Glenn Coldenhoff. Znova smo videli neizprosen boj, v katerem je slovenski motokros as vseskozi kontroliral situacijo na stezi, potem pa je v dvanajstem krogu padel na zahtevni ritem sekciji in zdrsnil na peto mesto. Pognal se je v lov za tekmeci, a do konca položaja ni več uspel izboljšati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice