Po skoraj mesecu dni brez tekme v hitrih disciplinah se bodo dekleta ta konec tedna pomerila s progo v avstrijskem Zauchenseeju.

Ilka Štuhec je na prvem treningu naredila nekaj napak in zaostala za najboljšimi, včeraj pa je v ciljni areni ob njenem padcu vsem zastal dih. Na srečo je močnejši udarec utrpel le komolec, Ilka je tako odločena nastopiti na današnjem smuku.

Z trening kampom v Švici in Italiji je Ilka Štuhec pridobivala prepotrebne kilometre na snegu, jutri in v nedeljo pa se bo na smuku in alpski kombinaciji pomerila s progo v Zauchenseeju. Na to jo vežejo sladko-grenki spomini, tu je osvojila medalje v mladinskih konkurencah, obenem pa je tu na enem od skokov tudi staknila poškodbo na tekmi pred olimpijskimi igrami v Sočiju.

Po včerajšnji napaki po startu in padcu je kmalu pomahala in s tem ponazorila, da hujših posledic padec ni prinesel. Udarec je utrpel desni komolec, a po pregledu naj ne bi šlo za hujšo poškodbo.

Vremenska napoved kaže poslabšanje pred tekmo

Danes bomo Ilko znova videli na startu smuka za svetovni pokal, tekma se bo začela ob 11.45. Po dveh sončnih in jasnih dneh je v Zauchenseeju za danes napovedana pooblačitev. Razmere na dan tekme tako znova ne bodo idealne, vsi pa verjamejo, da bodo za razliko od tekem v Val d’Isera tekmi zagotovo izpeljali.

V nedeljo Ilka Štuhec z ekipo načrtuje tudi start na prvi alpski kombinaciji v letošnji sezoni, ki se bo s prvo vožnjo začeli že ob 9.15, druga vožnja je na sporedu 11.45.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice