Japonski premier Shinzo Abe je predlagal prestavitev poletnih olimpijskih iger v Tokiu za eno leto, poročajo svetovne agencije.

Predlog za enoletno preložitev iger je japonski premier Shinzo Abe danes v telefonskem pogovoru predstavil predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasu Bachu, ki je po besedah Abeja predlog sprejel.

Japonska tiskovna agencija Kyodo News, ki je prva poročala o prestavitvi iger na leto 2021, je zapisala, da je bil Abe tisti, ki je predlagal preložitev olimpijskih iger.

Po poročanju medijev, med njimi tudi nemške tiskovne agencije dpa, se s predlogom strinja tudi Bach, dokončno odločitev pa morajo potrditi še izvršni odbor Moka, japonski olimpijski komite in država gostiteljica.

Bržkone gre pri potrebnih potrditvah za formalnosti, saj so se današnjega pogovora z Bachom udeležili tudi predsednik organizacijskega odbora iger Yoshiro Mori, guvernerka Tokia Yuriko Koike in ministrica za olimpijske igre Seiko Hashimoto.

Izvršni odbor organizacijskega odbora se bo na seji sestal prihodnji ponedeljek in spremembo takrat verjetno tudi uradno potrdil, poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice