Letošnji Poli maraton ne bo odpadel, so zagotovili organizatorji. Bo pa prireditev zaradi trenutnih razmer precej drugačna, kot smo je bili vajeni doslej.

V soboto, 20. junija, bo potekal 18. Poli maraton in tako dosegel polnoletnost.

A tokrat več tisoč kolesarjev ne bo vozilo po ptujskih ulicah in okoliških cestah, temveč v virtualni obliki.

Brezplačna prijava na Poli maraton je mogoča na tej povezavi.

Začetni strel bo pravi, skupinski start pa virtualen

Udeleženci Poli maratona bodo morali na dan dogodka do 18. ure prevoziti vsaj 18 kilometrov za 18 let prireditve. Progo lahko udeleženci izberejo in določijo sami.

»Skupen virtualen start bo, kot je bilo v 'ustaljenem programu' Poli maratona, ob 11. uri. Predsednik Kolesarskega kluba Perutnine Ptuj David Visenjak bo z 'začetnim strelom' naznanil začetek prijetne sobotne vožnje,« so napovedali organizatorji Poli maratona.

Prevoženo pot bo treba dokazati na Facebooku

Progo bodo kolesarji izbrali in odpeljali sami, na lokaciji blizu svojega doma. Prevoženo pot bodo dokazovali z eno od izbranih tracking aplikacij in objavo na svojem Facebook profilu s ključnikom #polimaraton.

V primeru, da ne bodo uporabili tracking aplikacije, lahko objavijo tudi fotografijo svojega števca ali selfie s poti in dodajo ključnik #polimaraton.

Vsi udeleženci kolesarkega maratona bodo prejeli zaščitne tekstilne maske za obraz. Prvih tisoč kolesarjev, ki bo objavilo sliko svoje prevožene poti s tracking aplikacije, pa bo prejelo še dodatno nagrado, kolesarsko majico.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice