Z letošnjo sezono se poslavlja tekmovanje, katerega del je bil tudi najboljši slovenski akrobatski pilot Prekmurec Peter Podlunšek.

Red Bull je ta teden napovedal, da bo zaključku sezone 2019 konec svetovnega prvenstva Red Bull Air Race. Kot so pojasnili pri Red Bullu, razlog za to odločitev tiči v pomanjkanju podpore s strani prirediteljev tekem in obiskovalcev. 

»Red Bull Air Race je poskrbel za športno razvedrilo najvišje kakovosti, vendar ni pritegnil takšnega zanimanja kot številni drugi dogodki Red Bull po svetu,« še dodajajo v Red Bullu. 

Do konca te sezone bodo sicer še tri tekme, in sicer v Rusiji, na Madžarskem in na Japonskem.

Sicer pa spomnimo, da se je prekmurski pilot Peter Podlunšek po štirih sezonah od tekmovanja poslovil pred dvema letoma. Te dni se je odločil prodati svoje letalo. 

V elitnem razredu Master je sicer prvič poletel marca 2016 v Abu Dhabiju, svoj največji uspeh pa je doživel leto dni pozneje, ko se je v San Diegu uvrstil v finale in osvojil drugo mesto.

Pomurski akrobatski pilot zdaj prodaja model letala Extra 330LX, letnika 2015 v sivi barvi, s katerim je opravil 85 ur letenja. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice