Aluminij in Maribor bi prvo prvenstveno tekmo morala odigrati v nedeljo, a še vedno ni povsem jasno, če se bo tekma zgodila ali ne.

Nogometaši Aluminija so prosili za prestavitev tekme, a Nogometna zveza Slovenije slednjemu ni ugodila. Zdaj ni jasno, ali se bodo nogometaši Aluminija v nedeljo prikazali na Ljudskem vrtu ali ne.

Sergej Jakirović, trener vijoličaste čete, je pojasnil, da se nogometaši Maribora na tekmo z Aluminijem normalno pripravljajo, potrudili se bodo, da bodo zmagali.

Zadnjih deset dni niso občutili nikakršne nervoze, je še pojasnil Jakirović in dodal, da »fantje dobro trenirajo in s tem sem zadovoljen. Ko na treningih igramo med sabo, je zelo zanimivo.«

»Prilagodili smo se, odigrali smo dve tekmi, z Muro in Gorico. Pripravljeni smo in mislim, da bomo celo boljši kot takrat, ko smo zaključili prvenstvo,« je še optimističen trener vijoličaste čete.

Kaj pa, če nogometaši Aluminija ne bodo prišli na tekmo? Jakirović pravi, da bodo »to videli v nedeljo na licu mesta« in dodaja, da nima komentarja na potezo Aluminij, ki še ne ve, če bo prišel na tekmo.

Nogometaš Aleks Pihler pa je ob čakanju na (morebitno) nedeljsko tekmo povedal: »Pripravljamo se normalno, kot da tekma bo. To je seveda odvisno od Aluminija, a nam to nič ne spremeni - treniramo, čakamo in se v bistvu zelo veselimo.«

»Konkurenca je velika in nismo imeli nobene generalke, ampak to je super. Drži te napetega, saj bomo komaj v nedeljo bomo videli, če bomo odigrali,« je še dodal.

»Zveza je določila, da če Aluminija ne bo, mi dobimo tri pike, ampak v bistvu ne vem, kako bomo reagirali na to. Tekme si želimo, če je ne bo, pa bo to pač višja sila,« je še pojasnil Pihler.

Maribor dobil prvega dobil nasprotnika za ligo Evropa

Mariborčani so morali za razglasitev nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo Evropa počakati na končan predkrog in na zmagovalca med severnoirsko ekipo Coleraine in La Fiorito iz San Marina.

Obračun je bil zelo izenačen in napet, na koncu pa je z ena proti nič slavila ekipa Coleraine, ki prihaja v Ljudski vrt.

Tekma bo v četrtek, 27. avgusta, ob 20.45.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Ivan (nepreverjen)

Maribor je dokazal kakšen klub je, sramota.

ce ge va ra (nepreverjen)

jebat ga

Starejše novice