Kolesarska zveza Slovenije je ob koncu sezone priredila tradicionalni Večer zvezd. Najboljša kolesarja leta sta Primož Roglič in Monika Hrastnik, nagrado za dolgoletno delo pa je dobil tudi Ptujčan Rene Glavnik.

Dolgoletni direktor KK Perutnina Ptuj Rene Glavnik, ki je za svoje delovanje prejel že številna priznanja, med drugim zlato, srebrno in bronasto Bloudkovo značko, prostovoljsko plamenico Olimpijskega komiteja Slovenije, Bloudkovo plaketo za življenjsko delo na področju športa in nagrado za življenjsko delo v Mestni občini Ptuj, je prejel še priznanje za dolgoletno delo v kolesarstvu s strani Kolesarske zveze Slovenije. Priznanje je Reneju Glavniku podelil generalni sekretar KZS Aleš Kalan.

Obrazložitev priznanja za dolgoletno delo v kolesarstvu Reneju Glavniku

»Ko govorimo o Renéju Glavniku, govorimo o vsestranskem športniku v mladih letih in neutrudnem športnem delavcu v zrelejših letih pa vse do danes. Šport ga je prevzel že leta 1946, ko je pri telovadnem društvu Partizan Središče ob Dravi pričel z vadbo splošne gimnastike in nadaljeval z orodno telovadbo. Kasneje se je preizkusil še kot voznik speedwaya, strelec na glinaste golobe ter tekmovalec kartinga, motokrosa, motoskyringa na ledu z motorji, smučarskega teka in še kaj bi se našlo. Organizacijsko je bil aktiven pri mnogih klubih. Bil je soustanovitelj Plavalnega kluba Terme Ptuj, kjer je deloval kot trener, tehnični vodja in član upravnega odbora. Velik je njegov prispevek pri izgradnji objekta za Brodarsko društvo Ranca Ptuj, svoj pečat pa je pustil tudi pri Avto moto društvu Ptuj. Leta 1985 je postal član, dve leti kasneje tudi predsednik Kolesarskega kluba Ptuj. Predsednik kluba je bil do leta 1992. Od takrat dalje pa je v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj opravlja delo tehnično organizacijskega direktorja. Kolesarji tega kluba so svoje sposobnosti dokazali s številnimi vrhunskimi uvrstitvami tako doma kot v tujini, predvsem pa so odmevale zmage na Dirki Po Sloveniji. René Glavnik je pobudnik najštevilčnejšega slovenskega kolesarskega Poli maratona na Ptuju,  kateri že 16 let zapovrstjo presega zgolj okvirje kolesarjenja. Zadnje leto pa sodeluje kot svetovalec v Kolesarskem klubu Perutnina Ptuj.«

Vsi nagrajenci Večera zvezd

Matej Lovše – amaterski kolesar leta
Laura Šimenc – amaterska kolesarka leta
Žak Gomilšček – obetavni gorski kolesar
Tadej Pogačar – posebni dosežki v cestnem kolesarstvu
Matej Mohorič – posebni dosežki v cestnem kolesarstvu
Ekipa Slovenije do 23 let – posebni dosežki v cestnem kolesarstvu – Naj ekipa v cestnem kolesarstvu
Branko Rokavec – priznanje za dolgoletno delo v kolesarstvu
Janez Jagodic – priznanje za dolgoletno delo v kolesarstvu
Rene Glavnik – priznanje za dolgoletno delo v kolesarstvu
Borut Božič – priznanje in zahvala za dolgoletno uspešno kariero
Monika Hrastnik – kolesarka leta
Primož Roglič – kolesar leta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Miki (nepreverjen)

kako dolgo še bo to naslovna novica - vse do volitev? BUUUU

Starejše novice