Ptujčanka Bernarda Jurič, prva Slovenka, ki je prevozila 5.500 kilometrov dolgo ultramaratonsko pot, se ponovno odpravlja na težko preizkušnjo.

Bernarda Jurič se v prostem času se že nekaj let ukvarja z ultramaratonskim kolesarjenjem in tekom na smučeh. Aprila letos je kot prva in edina Slovenka v 27 dneh uspešno prevozila Indian Pacific Wheel Ride - IPWR, 5.500 kilometrov dolgo pot od Pertha do Sydneyja. Vozila je brez spremljevalne ekipe in v ekstremnih razmerah. 

Avstralijo bo prekolesarila po dolgem in po čez

Takoj zatem je prejela povabilo organizatorja na novo, še težjo kolesarsko dirko preko Avstralije - Terra Australis Bike Epic -TABE s pojasnilom, da bi bila prva, ki bi v istem letu prevozila Avstralijo od vzhoda do zahoda in od severa do juga.

Sprejela je povabilo in jeseni se namerava kot prva in edina Evropejka doslej udeležiti posamične kolesarske dirke od severa do juga Avstralije.

6.500 kilometrov dolga pot in 65.000 višinskih metrov

Terra Australis Bike Epic je posamična kolesarska dirka preko Avstralije, dolga 6.500 kilometrov. Premagati bo treba tudi 65.000 višinskih metrov. Potekala bo od Cape Yorka na severu, do Wilsons Prom na jugu Avstralije. Gre za eno najtežjih kolesarskih preizkušenj na svetu, ki je daljša celo od slovitega Race across America (RAAM) v ZDA in daljša od Indian Pacific Wheel Ride, ki jo je prevozila letos. Pravila Terra Australis Bike Epic so prav tako zahtevna kot pri Indian Pacific Wheel Ride. 

Razmere na poti so težke in nevarne. Na dirko je trenutno prijavljenih le 10 tekmovalcev (8 Avstralcev in dva iz Nove Zelandije). Bernarda bo prva in edina Slovenka in Evropejka, ki se bo udeležila tako težke, zahtevne in dolge posamične kolesarske dirke.

Start dirke bo v soboto, 15. septembra, ob 6. uri po lokalnem času. Preko organizatorjeve spletne strani in njenega navigacijskega sledilca jo boste lahko spremljali ves čas dirke. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice