FOTO: Peter Dominko
V Slovenski ženski nogometni ligi so v nedeljo odigrali tekme osmega kroga, s katerim so odprli drugo tretjino tekmovanja. Uspešne so bile tudi Ptujčanke, ki so na domači zelenici ugnale ekipo Krima.

Ptujski Ženski nogometni klub Doxakey v letošnji sezoni prvič nastopa v članski konkurenci državnega prvenstva, četa Uroša Šmigoca pa se je na sedmi preizkušnji razveselila še druge zmage.

Štajerke so na ptujskem igrišču z umetno travnato površino nadigrale ekipo Krima, ki se je v Ljubljano vrnila s petimi zadetki v svoji mreži.

Domačinke so povedle v tretji minuti, ko je hitra Nuša Štumberger podala pred gol, z bližine pa je zadela Nuša Forštnarič. V 11. minuti je napako vratarke Katarine Rogelj izkoristila Anja Lončarič in podvojila domačo prednost.

Po pol ure igre je znova asistirala Nuša Štumberger, na pravem mestu pa je bila nedeljska debitantka Tjaša Križan. V končnici prvega polčasa, po novem predložku Štumbergerjeve, je v polno zadela še Špela Pernek.

V nadaljevanju srečanja so najprej zadele Ljubljančanke, hiter protinapad je kronala Ema Erman, končni izid dvoboja pa je v 69. minuti srečanja postavila najboljša igralka tekme Nuša Štumberger.

ŽNK DOXAKEY - ŽNK KRIM 5:1 (4:0)
Strelke: Nuša Forštnarič (3'), Anja Lončarič (11'), Tjaša Križan (32'), Špela Pernek (41'), (Nuša Štumberger (69'); Ema Erman (66').
Doxakey: Neža Forštnarič, Ana Dobrikovič, Nuša Forštnarič, Tjaša Križan, Pia Ciganovič, Špela Pernek, Tajda Tušek (60' Ana Miljković), Eva Vidodič, Anja Lončarič, Tina Hvalec (70' Dragana Dodik), Nuša Štumberger. Trener: Uroš Šmigoc.
Krim: Katarina Rogelj, Ema Erman, Maša Černivšek, Ana Čop, Ester Urek, Katja Pikš, Kristina Špegar, Nika Krajnc, Tina Pišek, Erisa Šabanaj, Nika Đura. Trener: Žiga Grgasović.

Debitantski nastop kronala z golom

Ptujčanke so še tretjič to sezono premagale zasedbo Krima, ki je v najstarejšem slovenskem mestu pokleknila tudi v pokalnem tekmovanju.

Nedeljska zmaga je bila nekaj posebnega za Tjašo Križan, ki je krstni nastop v ptujskem dresu in državnem prvenstvu obogatila z zadetkom, še pred njim pa je po lepem udarcu zatresla tudi vratnico:

»Zelo vesela sem, da sem dosegla zadetek. Mislim, da se mi bo zdaj odprlo, upam, da bom z vsako tekmo še boljša in bom dosegla še več zadetkov. Res je, gol ob debiju, verjetno ni boljšega začetka od tega.«

FOTO: Peter Dominko

Po sledeh očeta in brata

Križan je v nogometnih krogih znano ime, Tjaša namreč prihaja iz družine, ki je močno povezana z okroglim usnjem.

Oče Aleš Križan je legenda Nogometnega kluba Maribor in nekdanji reprezentant Slovenije, ki je igral tudi v Angliji, brat Mitja Križan pa se je uveljavil v dresu Nogometnega kluba Bravo.

»Že od malega sem želela trenirati nogomet, saj je bil v nogometu najprej oče Aleš, kasneje pa tudi brat Mitja. Pred kratkim sem si dejala, da poskusim še sama in vidim, če mi bo uspelo,« pravi Tjaša.

Enaindvajsetletnica je že vajena športnih izzivov, saj gre za članico Atletskega kluba Poljane. Metalka krogle se lahko še vedno pohvali z državnim rekordom v dvorani med mlajšimi mladinkami. Pred petimi leti je kroglo sunila 14,81 metra daleč.

Bo Štajerka tudi na nogometnih zelenicah navduševala tako kot oče in brat?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice