FOTO: ŽNK DoxaKey Ptuj
V Slovenski ženski nogometni ligi konec tedna zaradi reprezentančnega premora ni novih preizkušenj. Mladinska izbrana vrsta v teh dneh gostuje v Rusiji, v Volgograd pa je odpotovala tudi Neža Forštnarič.

Ptujčanke v letošnji sezoni prvič nastopajo v članskem državnem prvenstvu, mrežo Štajerk pa brani dolgoletna članica kluba Neža Forštnarič.

Sedemnajstletnica se prvič preizkuša v članski konkurenci, s svojimi predstavami v aktualni in prejšnjih sezonah pa je prepričala tudi Petro Mikeln, selektorico mladinske reprezentance.

Vratarka ptujskega kluba je bila z Ano Fluher, poletno novinko v vrstah zasedbe iz najstarejšega slovenskega mesta, uvrščena na seznam igralk za kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Slovenke se bodo v Volgogradu med 15. in 21. septembrom merile z Nemčijo, Belgijo in domačo Rusijo.

Vesela reprezentančnega vabila

»Zelo vesela sem bila povabila v mladinsko reprezentanco, saj lahko tako zastopam Slovenijo. To bo moja prva izkušnja, v kateri bom lahko igrala z ostalimi reprezentancami v tujini.

Pričakujem, da se bomo z ekipo maksimalno potrudile in odigrale dobre tekme,« pravi mlada čuvajka mreže. 

Najstnica iz Markovcev je ptujski dres prvič oblekla že v sezoni 2013, skozi mlajše kategorije pa se je prebila do članske ekipe.

Kot že zapisano, se Ptujčanke letos prvič preizkušajo v članskem prvenstvu. Neža, ki je bila še spomladi kadetinja, se prvič dokazuje na članskem nivoju:

»V sezono nisem vstopila s prevelikimi cilji, saj sem se zavedala, da smo nova ekipa, sestavljena iz mladih in novih igralk. Sama pa sem si želela čimveč obramb in dobrega sodelovanja s soigralkami.«

V sezono vstopila kot kapetanka

Trener Uroš Šmigoc je že pred pričetkom sezone poudaril, da pred ekipo ni postavil rezultatskega pritiska. 

»Vse te tekme so nekaj novega za nas, saj prvič tekmujemo kot članice. Na dosedanjih srečanjih smo doživele vzpone in padce. 

Z nadaljnjimi treningi bomo skušale popraviti naše napake in biti boljše s tekmo v tekmo,« si želi Neža, ki upa, da bo s soigralkami v nadaljevanju sezone beležila dobre rezultate.

Ptujska zasedba spada med najmlajše igralke v ligi, saj v njej praktično ni igralke, ki bi bila rojena pred letom 2000. Neža spada med mlajše, a kljub temu uživa zaupanje trenerja in soigralk. To potrjuje tudi kapetanski trak.

»Veliko mi pomeni, da sem kapetanka članske ekipe. To mi daje potrditev, da delam v pravi smeri, med tekmo pa lahko vodim in spodbujam ekipo, s katero se odlično razumem,« še pove Štajerka.

Slovenske mladinke prva kvalifikacijska preizkušnja za evropsko prvenstvo čaka že danes, merile se bodo z Nemkami.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice