FOTO: A. F.
Košarkarski klub Ptuj je prejemnik nagrade Košarkarske zveze Slovenije za največji napredek za delo z mladimi.

Trenutno v košarkarskih tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenija sodeluje 5 ekip v starostnih skupinah od 9 do 19 let. Število otrok, ki redno obiskujejo programe organizirane vadbe, se je v zadnjih letih namreč povečalo za vsaj 40 odstotkov. Razlog vidijo predvsem v dobrem delu kluba ter dvigu ugleda košarke v Sloveniji, ki ga mnogi, zaradi osvojitve naslova evropskih prvakov v letu 2017, kar je namreč največji ekipni športni dosežek v Sloveniji do sedaj, prepoznajo kot najuspešnejši ekipni šport v Sloveniji

»Košarkarski klub Ptuj se razvija. Vsako leto se več mladih vključuje v naše delovanje, kar je prepoznala tudi Košarkarska zveza Slovenije, saj smo prejeli nagrado za največji napredek v delu z mladimi za preteklo sezono. To nam daje potrditev, da smo na dobri poti,« poudarja predsednik KK Ptuj Sašo Kramberger ob pregledu dela kluba v lanskem letu.

Otrokom omogočajo aktivno preživljanje prostega časa

Cilj kluba je, da čim več otrokom omogočijo aktivno preživljanje prostega časa, druženja s sovrstniki ter razvijanja motoričnih sposobnosti. Zato je dobro sodelovanje z Mestno občino Ptuj ter z njihovimi sponzorji ključno, da čim več stroškov, povezanih z vadbenim in s tekmovalnim procesom, prevzamejo nase. V želji po razvoju so tako v preteklem obdobju izvedli več kot 10 turnirjev, namenjenih promociji košarke in mesta Ptuj, ki se jih je udeležilo preko 20 različnih društev in ekip iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije, v katerih je sodelovalo več kot 500 otrok. 

FOTO: KK Ptuj

Sodelujejo na različnih košarkarskih turnirjih

Mladim nudijo strokovno vodenje šole, igranje tekem državnega prvenstva pod okriljem panožne zveze, igranje prijateljskih tekem ter možnosti sodelovanja na različnih košarkarskih turnirjih. V preteklem koledarskem letu so v vseh selekcijah skupaj odigrali 75 uradnih tekem ter številne prijateljske tekme, s čimer omogočajo članom kar največ igranja, saj so prepoznali, da mladi veliko raje igrajo tekme, kot pa trenirajo, kar je povsem logično in v skladu s pričakovanji. Dejstvo je, da se med tekmovanjem pogosto veliko več naučijo.

FOTO: Č. G.

V posebno čast si štejejo, da so prejeli posebno priznanje panožne zveze za največji napredek v delo z mladimi. Košarkarska zveza Slovenije je zaradi razvoja in kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah v sezoni 2017/18 že enajstič organizirala posebno tekmovanje z imenom »Pokal mladih«, kjer so v pretekli sezoni naredili največji preskok, kar dokazuje, da smo na pravi poti.

Cilji so ambiciozni in hkrati tudi realni. Želijo si vzpostaviti ekipe vseh mlajših kategorij z rednimi treningi in vključevanjem v tekmovalno sezono, jih finančno podpreti in delati z njimi na ptujskih osnovnih šolah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice