Ptujska Drava je po dveh zaporednih zmagah tokrat na mestnem stadionu gostila ekipo Roltek Dob.

Izbranci Simona Sešlarja so srečanje sicer pričeli s terensko premočjo in jo imeli tudi večji del tekme, a jim kljub temu ni uspelo vknjižiti novih treh točk. Končni rezultat je bil 2:1 za goste.

Napadalci niso imeli natančnih strelov

Do prve resnejše priložnosti domačih so gledalci čakali do 16. minute, ko so domačini prvič zares pošteno zapretili. Vratar gostov Matic Čretnik je po neuspešni obrambi svojih igralcev stekel iz vrat in s tem rešil kot, a je z roko žogo nesrečno podal Ptujčanom, ki pa niso uspeli pravočasno streljati v okvir vrat.

Čretnik se je namreč pravočasno vrnil v gol in uspešno ubranil ne preveč uspešen strel. Ptujčani so se že naslednjo minuto sami znašli pred vrati, a tudi takrat niso bili dovolj podjetni.

Po dveh zadetkih še enajstmetrovka

V nadaljevanju so Ptujčani imeli še nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. So pa jim kljub njihovi terenski premoči dvakrat zapretili gostje in bili uspešni. V 53. minuti je zatresel mrežo gostiteljev Matic Mlakar, 9 minut kasneje pa še Gaber Petric.

Ptujčani so do zaključka tekme večkrat resno ogrozili vrata gostov, a bili vselej neuspešni. V 89. minuti je pa jim je glavni sodnik Andrej Borošask dosodil najstrožjo kazen. Iz 11 metrov je bil uspešen Nastja Čeh. Po štirih odigranih tekmah ima ptujska Drava 9 točk, Roltek Dob pa 8.

»Zadetek nas je presekal«

Trener Drave Simon Sešlar je po tekmi dejal, da je bila travnata površina slaba za igro, zato je bilo težko nadzorovati žogo.

»Ko smo imeli terensko premoč in imeli svoje priložnosti, smo prejeli zadetek. Ta nas je presekal. To so gostje izkoristili. Žal, a gremo dalje,« je pojasnil Sešlar.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice