Vir: Nogometni klub Aluminij
Dres Aluminija bo do konca sezone nosil Tonči Mujan.

V Kidričevo prihaja petindvajsetletni levi napadalni vezist Tonči Mujan. To bo je peta zimska okrepitev rdeče-belih, v vrste Aluminija prihaja na posojo do konca sezone iz Nogometnega kluba Domžale.

Mujan, ki bo nosil dres s številko 23, je svojo kariero pričel v splitskem Hajduku. Od tam ga je pot vodila v Španijo k drugi ekipi Deportiva.

Iz Španije se je vrnil nazaj v Split k Hajduku, vmes odšel na posojo v Zadar od tam pa je odšel v Slovenijo, kjer je igral najprej za Krško, nato pa je okrepil Domžale. Iz Domžal je avgusta 2020 prestopil v turški Ümraniyepor, od koder se je vrnil nazaj v Domžale.

V dresu Krškega in Domžal je Mujan zabeležil 104 nastope v Prvi Ligi Telekom Slovenije, ob tem pa dosegel 12 zadetkov. 

Ob prihodu v Kidričevo je petindvajsetletni Zadarčan poudaril, da želi rdeče-belim pomagati v boju za obstanek s svojimi potezami, asistencami in zadetki: »Ekipa je dobra. Menim, da je bistveno boljša od tega kar kaže lestvica. Govoril sem s trenerjem in športnim direktorjem in prišel do ugotovitve, da je prihod v Aluminij za mene in mojo kariero trenutno najboljša izbira.«

Mujan upa, da se bo čimprej na pot, na kateri je v slovenskem nogometu že bil in da bo pomagal Aluminiju v boju za obstanek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice