Luka Dončić je še enkrat več dokazal, da ima tudi v ligi NBA velike načrte. Njegov Dallas je danes ponoči gostoval pri New Orleans Pelicans in tesno izgubil s 114 : 112.

Slovenski čudežni deček Luka Dončić še naprej navdušuje v ligi NBA. Devetnajstletni Dončić je danes ponoči dosegel rekordnih 34 točk, kar se tiče njegove letošnje "rookie" sezone v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Impresiven je predvsem podatek, da je zadel kar sedem trojk, kar mu je uspelo iz zgolj desetih poskusov, kar pomeni, da je bil pri metu izza črte kar 70-odstotno uspešen. Iz igre je Dončić sicer zadel skupno deset od šestnajstih metov, nekoliko slabše so mu šli tokrat prosti meti, od trinajstih jih je zadel le sedem.

Dončić je 34 točkam dodal še dva skoka in tri asistence, ob tem pa je imel tudi štiri izgubljene točke, eno izmed njih pri vodstvo 112 : 111, kjer se je zdelo, da je bila nad njim storjena osebna napaka. Dončić je sicer dosegel zadnjih pet točk svoje ekipe, v zadnjem napadu, ko je imel Dallas priložnost za zmago, pa na začudenje večine, žoga ni končala v njegovih rokah. Morda je bil tudi to razlog, da se Dončić s soigralci ni veselil nove zmage, pa čeprav je Dallas v sredini tretje četrtine vodil že za petnajst točk, a je to prednost vseeno "uspel" zakockati.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice