Foto: Anamarija Valentina Dajnko
Rokometni klub Branik je pred nekaj dnevi prekinil pogodbo z vratarjem Markom Ferjanom, kar je sprožilo kar nekaj vroče krvi in obtožb. Vratar trdi, da ga je klub odpustil zaradi njegove politične opredeljenosti, v klubu pa očitke ostro zavračajo.

Mark Ferjan je te dni dvignil veliko prahu, ko je spregovoril o razlogih, zaradi katerih je Rokometni klub Maribor z njim prekinil sodelovanje. Vratar je med drugim dejal, da klubu ni po godu, da se je udeležil protestov proti trenutni vladi. 

»Na Facebooku sem prebral, da zapuščam klub, čeprav sem imel z njim še enoletno pogodbo. Dva dni pred tem so mi sporočili, da nimajo denarja in da plače ne bom dobil, čeprav so jo dobili vsi drugi igralci. Dodali so, da bi ob mojem odhodu vzeli še odškodnino. To se mi je zdelo zelo nenavadno, saj smo dotlej funkcionirali super,« je za EkipoSN dejal Ferjan.

Kot trdi igralec, naj bi ta nesoglasja povzročilo dejstvo, da je bil z družino udeleženec na petkovih protivladnih protestih. »Kot zelo politično opredeljenemu klubu jim namreč ne ugaja moja levosredinska politična usmerjenost. Kot razlog odpovedi so tako zapakirali, da rušim homogenost v klubu,« je še dejal za omenjeni športni portal. 

Pravi razlog za prekinitev pogodbe so težave z disciplino, so jasni v klubu

»Gre za absolutno laž in popoln nesmisel. Na fanta, ki je imel v preteklih dveh sezonah v klubu različne težave z disciplino, novi trener ne računa več, kar je edini razlog, da je športni direktor Branko Bedekovič vratarja takoj po podpisu pogodbe s trenerjem obvestil, da bodo v novi sezoni gol Maribora branili drugi vratarji,« so se odzvali v klubu.

Izpostavljajo, da se Rokometni klub Branik tako v preteklosti kot tudi dandanes ni nikoli politično opredeljeval. Dodajajo, da bo klub zaradi neresničnih navedb in obtožb primoran sprožiti nadaljnje postopke, da zaščiti svoj ugled in dobro ime.

Šlo je za izključno športno in ne politično odločitev

Da je šlo za izključno športno odločitev, je povedal tudi trener kluba Luka Žvižej: »V ekipi si želim igralce, ki si želijo biti del kluba, le tega postaviti na prvo mesto in ne svojih lastnih interesov. To je bil razlog, da smo se odločili za zamenjavo.«

Kot pravi Benedekovič, je bil Ferjan v zadnjih dveh sezonah vedno konflikten. Večkrat naj bi kršil splošna pravila, ni spoštoval navodil in rušil kemijo v ekipi.

»Soigralcem je dajal občutek manjvrednosti in sebe vedno postavljal v ospredje. To so razlogi zaradi katerih v sezoni 2021/2022 ne moremo več računati nanj,« je pojasnil. 

Sok: »Obtožbe so nesmiselne«

Kapetan Tadej Sok, ki je v klubu že več kot deset sezon, je povedal, da se v tem času klub nikoli ni politično usmerjal.

»Zagotovim lahko, da nihče v slačilnici in v klubu ni vedel, da se je Ferjan udeležil protivladnih protestov, zato so obtožbe nesmiselne,« je dodal. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice