Trener Maribora Simon Rožman je bil po tekmi z Muro razočaran in napovedal remont ekipe. Veliko nogometašev se poslavlja, obžaluje pa, da niso bili energetsko močnejši.

Maribor je na najpomembnejši tekmi sezone doma izgubil proti Muri in zapravil priložnost za šestnajsti naslov prvaka. Srečanje v Ljudskem vrtu se je končalo z zmago Mure s 3:1. 

»Čestitam Muri za osvojen naslov, ne skrivamo razočaranja. Dobro smo začeli tekmo, imeli nekaj solidnih situacij, potem pa nas je presekal nesrečni prvi gol. Vložili smo ogromno energije v izenačenje, kar nam je uspelo, vendar nas je potem začelo zmanjkovati. Ogromno energije smo porabili, da bi izenačili. Vedeli smo, da bo Mura morala več tvegati, želeli smo pretiti iz protinapadov, ampak nismo bili natančni v tranziciji, da bi prišli do učinkovitejših zaključkov. Potem pa je sledila izjemna akcija Mure za drugi gol, ki nas je oddaljil od cilja, pa tudi energetsko se več nismo mogli vrniti v igro,« je po tekmi povedal trener vijoličastih Simon Rožman.

Zdaj je pred nogometaši štirinajst dni premora. V Mariboru bo sledila tudi prenova ekipe.

»Pred nami je zdaj štirinajst dni premora, potem pa začenjamo novo zgodbo. Poletni prestopni rok bo zelo pomemben. Potrebovali bomo svežo kri, o tem ni dvoma. Začenjamo skoraj z ničle, saj bo kar nekaj igralcev verjetno ob izteku pogodbe zapustilo klub. Kje potrebujemo okrepitve? V obrambi, na sredini, v napadu in na krilih,« je povedal Rožman in tudi nekoliko nasmejal prisotne novinarje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice