V Lendavi je, kaže, prišlo do premikov, ki bodo poskrbeli, da se bodo počasi začele aktivnosti za izgradnjo nogometne akademije. Zanjo so že maja 2018 položili temeljni kamen.

V Lendavi bo zrasla sodobna nogometna akademija, za katero so si odgovorni pred časom želeli, da bi stala že do konca lanskega leta, a so se načrti nekoliko spremenili. 

Občina Lendava je namreč pred kratkim objavila javno naročilo, na podlagi katerega se bodo pričele aktivnosti za komunalno opremljanje zemljišč za hotelom Lipa, kjer bo stala nogometna akademija Nafte 1903. 

Na teh zemljiščih bodo namreč stali objekti, ki bodo skupaj tvorili obljubljeno nogometno akademijo, ki bo financirana s strani madžarske vlade.  

Želje so bile, da bi akademija stala lani

Po prvotnih načrtih bi nogometna akademija morala biti že zgrajena. Zadnje želje so bile, da bi ta stala do konca lanskega leta, a temu ni bilo tako. 

»Točne časovnice še ni, predvsem zaradi zasedenosti izvajalcev. Želja je bila, da se dela začnejo že letos, vendar bo težko. Verjamemo pa, da bo akademija prihodnje leto že stala. Podobno smo sicer rekli tudi za 2019, a so se stvari žal izjalovile,« je povedal Igor Magdič, ki je pri lendavskem drugoligašu zadolžen za stike z javnostjo.

Pred dobrima dve letoma naj bi se tudi zapletno pri komunalni opremljenosti in elektrifikaciji. Občina Lendava je nogometnemu društvu Nafta 1903 Lendava namereč podelila brezplačno stavbno pravico za obdobje dvajset let, a zemljišča niso bila komunalno opremljena. 

Predviden začetek del je marca

To se bo kot kaže spremenilo, kot smo uspeli izvedeti, pa tudi podjetje Elektro Maribor pelje aktivnosti v smeri elektrifikacije zemljišč in izgradnje transformatorske postaje za potrebe bodoče nogometne akademije.

"Predmet javnega naročila je komunalno opremljanje zemljišč z javnim vodovodom dolžine okrog 600 m in javno kanalizacijo dolžine 380 m. Do navedenih zemljišč je potrebno speljati javno komunalno infrastrukturo iz obstoječe gospodarske javne infrastrukture na križišču pri hotelu Lipa. Lokacija ureditve je desna struga potoka Ledave. Gradbeno dovoljenje je v fazi pridobivanja," je pojasnjeno v javnem naročilu. 

Predviden pričetek izvedbe del je takoj po pridobitvi gradbenega dovoljenja, in sicer predvidoma do marca 2020, kar bo tudi podlaga za sklenitev izvajalske pogodbe z izbranim izvajalcem del. 

Zaključek izvedbe del je skladen s terminskim planom, vendar najkasneje do 31. julija 2020. Ob tem dodajmo še da, je madžarska vlada Nafti 1903 tik pred koncem leta odobrila nakazilo štirih milijonov evrov, od katerih bo za gradnjo nogometne akademije porabljenih 3,2 milijona. Skupna vrednost investicije naj bi sicer na koncu znašala nekaj več kot šest milijonov evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice