Goran Dragić, Luka Dončić in druščina imajo danes priložnost, da Slovenijo prvič v zgodovini popeljejo v finale evropskega košarkarskega prvenstva.

Tekma z aktualnimi evropskimi prvaki Španci bo ob 20.30, slovenski košarkarji pa bodo imeli v dvorani Sinan Erdem v Istanbulu tudi bučno podporo s tribun.

Po podatkih uradne turistične agencije KZS bo Slovenijo na prizorišču spodbujalo približno tisoč navijačev, piše STA, pred televizijskimi ekrani v domovini pa verjetno večina Slovencev.

V prvem polfinalu se bosta srečali edini neporaženi reprezentanci evropskega prvenstva. Tista, ki bo zadržala stoodstotni izkupiček oziroma 8-8, bo v nedeljo igrala za zlato medaljo proti zmagovalcu drugega polfinala med Rusijo in Srbijo.

Slovenski košarkarji so odločeni, da naredijo zgodovinski korak in da si z zmago proti branilcem naslova zagotovijo prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Najbližje doslej so ji bili na Poljskem leta 2009, ko so v polfinalu izgubili s Srbijo, v tekmi za bron pa z Grčijo.

»Čutimo bližino medalje«

Pomočnik selektorja Jaka Lakovič je pred velikih taktičnim obračunom za STA povedal: »Igramo proti najboljši reprezentanci zadnjega desetletja, kar je še dodaten razlog za visoko motivacijo. Vemo, da Španiji naša igra ne leži, zato ji moramo vsiliti ritem in zbrano igrati vseh štirideset minut. Čutimo bližino medalje, vendar se z njo ne obremenjujemo.«

»Zelo se veselim tekme s Španijo, saj imam tam veliko prijateljev. A ko se bo enkrat srečanje začelo, na drugi strani ne bodo več prijatelji. Zavedamo se, kako težka tekma nas čaka in dobro smo pripravljeni nanjo. Favorit je po mojem Španija, saj ima zelo kakovostne igralce, a nobena ekipa ni nepremagljiva in mi bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo v finale,« je pred zgodovinskim obračunom dejal Luka Dončić.

Foto: KZS/Jaka Lenart

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice