Vir: Will Smith, Instagram profil
Verjetno vsi poznamo Willa Smitha. Znani igralec je pred kratkim objavil fotografijo, s katero je želel pokazati, da so tudi zvezdniki samo ljudje in je pandemija vplivala tudi na njih. 

Kljub pridobljenim kilogramom se slavni igralec Will Smith še vedno zaveda, da je frajer in ima rad svoje telo, ampak hkrati ve, da se trenutno v svojem telesu ne počuti najboljše, piše osebni trener Robert Kocen.

V času zaprtja pomanjkanje motivacije za športne aktivnosti

Ste se tudi vi v času karantene malo polenili? Omejitev gibanja, zaprtje športnih objektov in pestra ponudba na Netflixu so naredili svoje.

Številne študije pričajo o tem, da je 'lockdown' zelo vplival na upad in pomanjkanje motivacije za telesno aktivnost in posledično na dvig številk na tehtnici, opaža Kocen.

»Če vam je uspelo obdržati formo, vam iskreno čestitam, v nasprotnem primeru pa upam, da vas je Will zdaj vsaj malo motiviral,« pravi osebni trener.

Vstopamo že v drugo polovico maja in poletje se nezadržno približuje. Izgovorov in zaprtij je vsaj za nekaj časa končno konec.

Če si želite poletne večere ponovno samozavestno uživati v dobri družbi, si preberite spodnjih nekaj nasvetov, ki jih je pripravil osebni trener Robert Kocen. 

  • Naredite trajne spremembe.

Ena izmed najpogostejših napak, ki jo ljudje naredijo, je, da se odločijo za razne popularne diete, ki se jih potem držijo določeno obdobje, medtem pa se, na žalost, ne naučijo osnov, ki bi jim bile vodilo skozi življenje. 

Pri spremembah življenjskega stila je pomembno, da posežemo po takšnih spremembah, ki jih lahko vzdržujemo skozi vse življenje in ne samo naslednje tri mesece.

  • Držite se preprostega načrta.

Veliko ljudi občutno preveč zakomplicira stvari in si življenje postavi na glavo. Naredite si načrt, ki je v skladu z vašimi cilji in začnite počasi. Na začetku vas bo vsaka pozitivna sprememba peljala k cilju, potem pa samo postopoma uvajajte nove spremembe.

  • Izboljšajte spalne navade.

Spanje je eden izmed najbolj podcenjenih dejavnikov, pa čeprav je tako preprosto. Premalo spanja upočasni regeneracijo telesa, dvigne apetit in željo po predelani sladki in slani hrani ter na splošno poslabša kakovost življenja.

  • Aktivnosti oblikujte v navade.

Najdite si aktivnosti, ki vam ustrezajo. Ne smejo vam predstavljati nujnega zla, ampak nekaj, v čemer uživate. Dobro je, če so pestre in raznolike, da boste lažje ohranjali interes in motivacijo. 

Robert Kocen, osebni trener.

Če razmišljate o vadbi v fitnesu ali visoko-intenzivni skupinski vadbi v naravi, ki jo mimogrede začnejo v juniju, mu lahko pišete na [email protected] in rezerviral vam bo mesto.

»Prav tako pa sem vam na voljo za vprašanja ali le dodatno motivacijsko spodbudo,« še dodaja osebni trener.

Robert Kocen
osebni trener FZS
prehranski coach IFPA

Komentarji (1)

Log in or register to post comments
Bojaan91

Hahaha Will je kralj... do naslednje vloge stavim bet365 slovenija da bo v top formi.

Starejše novice