Foto: Instagram, Timi Zajc
Včerajšnji prvi dan svetovnega prvenstva v poletih v Planici je prinesel veliko razočaranje za slovenski tabor. Predstave naših orlov so bile skromne.

Anže Lanišek je v poskusni seriji poletel do osebnega rekorda (234,5 metra), na koncu pa zaradi ponesrečenega skoka v prvi seriji pristal na 17. mestu. Ostali trije, Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Timi Zajc so s svojimi nastopi razočarali. Zajc je prvi tekmovalni dan pristal na skromnem 27. mestu. 
 

V Planici letos Slovenijo zastopajo Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Žiga Jelar, Timi Zajc ter brata Peter in Domen Prevc. Vir: Instagram, Timi Zajc.

Po skakalni polomiji prvega dne je Zajc na svojem Instagram profilu zapisal, da mora odgovornost za slabe predstave Slovencev prevzeti tudi glavni trener Gorazd Bertoncelj.

Zahteval je celo njegov odstop. Očitno se z Zajcem strinjajo tudi ostali orli, saj so njegovo objavo všečkali tudi Domen Prevc, Pavlovčič in Bartol.

Sledil je preobrat...

Vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Gorazd Pogorelčnik se je odzval na včerajšnje ostre obsodbe Timija Zajca in na predlog glavnega trenerja danes zjutraj sporočil sklep o izključitvi Zajca iz reprezentance.

Timi Zajc tako ni več član A reprezentance svetovnega prvenstva v poletih v Planici.

Kot so zapisali na Smučarski zvezi Slovenije, je bil sklep sprejet na podlagi podpisane pogodbe s športnikom, pravilnikom o pravicah in dolžnostih tekmovalcev, ter disciplinskim pravilnikom zveze.

Timi Zajc je bil o sklepu obveščen takoj po njegovem sprejetju. Peter Prevc in Žiga Jelar sta danes nameravala zapustiti Kranjsko Goro, a glede na dogajanje obstaja možnost, da bo eden od njiju nastopil na nedeljski ekipni tekmi. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice